Beč - digitalan turistički vodič „ivie“ otkriva brojna manje poznata mjesta u gradu koja svakako vrijedi posjetiti

Beč - digitalan turistički vodič „ivie“ otkriva brojna manje poznata mjesta u gradu koja svakako vrijedi posjetiti

Koliko pozlaćenih listova krasi kupolu zgrade Bečke secesije? U kojem se bečkom muzeju mogu pronaći palete za šminkanje stare više od 6.000 godina? Koliko puta morate prenoćiti u dvorcu Schönbrunn da biste u svakoj prostoriji prespavali jednom? Odgovore na ova pitanja kao i pregršt drugih neobičnih činjenica o Beču sadrži nova mobilna aplikacija pod nazivom „ivie“ koju je predstavila bečka turistička zajednica „WienTourismus“. 

Uz to nova aplikacija otkriva skrivene kutke austrijske prijestolnice i omogućuje razgledavanje poznatih bečkih znamenitosti iz nove perspektive. Stoga ona nije samo idealan digitalni turistički vodič za posjetitelje, već i za građane Beča koji ovaj grad uz njezinu pomoć mogu doživjeti na potpuno drugačiji način te otkriti njegove dosad nepoznate strane. „ivie“ pruža brojne korisne informacije kao što su lokacije na kojima se nalaze česme s pitkom vodom, stajališta taksija ili javni zahodi, predlaže aktivnosti u neposrednoj blizini korisnika aplikacije i kroz uzbudljive ih tematske šetnje upoznaje s gradom. 

Osim tematskih šetnji aplikacija prikazuje više od 100 različitih mjesta koja se mogu otkriti uz pomoć plana grada ili funkcije pretraživanja u samoj aplikaciji. Pored svjetski poznatih znamenitosti poput Schönbrunna, Pratera i katedrale svetoga Stjepana može se pronaći i velik izbor gastronomskih objekata, kulturnih ustanova i arhitektonskih zdanja. 

Aplikacija je i izuzetno praktična. Korisnici mogu samostalno unijeti određene lokacije poput one njihova hotela, a prije samog obilaska grada mogu pregledati i označiti željene znamenitosti kako ne bi propustili ono što ih najviše zanima. 

Povodom 250. obljetnice Beethovenova rođenja aplikacija nudi posebnu šetnju s audio-vodičem koja će oduševiti sve ljubitelje klasike. Ona ih vodi do važnih lokacija diljem grada povezanih sa slavnim austrijskim skladateljem – od bečke Kuće glazbe (Haus der Musik) do Beethovenova muzeja, a cijela šetnja traje otprilike četiri sata. Aplikacija trenutačno nudi i razne ture posvećene zanimljivim temama kao što su bečka moderna, neobični muzeji i suvremena arhitektura, a njezina se ponuda neprestano proširuje.  Aplikacija je dostupna na njemačkom i engleskom jeziku.

 Više informacija: https://www.wien.info/en/travel-info/mobile/ivie-app.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.