Vinković: Ogroman problem je različita retorika medija o Trumpu

TRUMP

Pokušaj atentata na bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i implikacijama na američku političku scenu, kao i skore izbore, u Studiju 4 komentirao je vanjskopolitički komentator HRT-a Tihomir Vinković.

- Ogroman problem je različita retorika medija. Primjerice, samo po jednoj riječi koja se upotrebi. Oni mediji koji nisu naklonjeni Trumpu koriste riječi hurt ili injured (ozlijeđen), a mediji koji su mu naklonjeni koriste riječ 'wounded', što bi bilo pravilnije, jer je čovjek ranjen, kaže Tihomir Vinković.

Upozorio je i da neke stvari koje su bile izgovorene ranije, a zvučale su kao šale - sada zvuče sasvim drugačije.

'Sporna' Bidenova izjava

- Čuo sam preko određenih američkih medija da je predsjednik Joe Biden 8. srpnja rekao, možda u šali: "Pustimo ono što se dogodilo na sučeljavanju 'Time to put Trump in a bull's eye'", što u političkom smislu znači da im je Trump - meta, dodao je Vinković.

Naglasio je kako je gotovo nevjerojatno da bi netko pomislio nešto tako, 'ali nikad se ne zna'. Zaključio je kako su mediji previše ideološki podijelili Ameriku i na mnoge načine podgrijavaju i onako užarenu atmosferu.

- Informacija je da je da je osiguranje ubilo osobu bez dokumenta. Znamo njegovo ime, znamo da je registriran član Republikanske stranke, da je donator demokratskih skupina. Jako je opasno izlaziti s tim za američku publiku. Ljudi mogu svašta pomisliti a oružje je dostupno pa mogu početi 'smišljati sve i svašta' da bi spasili Ameriku, zaključio je Vinković.

Opširnije: https://vijesti.hrt.hr/svijet/vinkovic-o-pokusaju-atentata-na-trumpa-ogroman-problem-je-razlicita-retorika-medija-11659829

IZVOR: HRT

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.