Otvoren jubilarni 20. MESAP – „ Za nove generacije poduzetnika“

MESAP

 

 Ovogodišnji, 20. jubilarni Međunarodni sajam poduzetništva, koji se promovira kroz slogan „Za nove generacije poduzetnika“, ne samo da je opravdao svoje postojanje i značajnu ulogu u direktnom dijalogu, već je odavno prešao lokalne okvire te pozicionirao Nedelišće i Međimurje na kartu sajamskih priredbi međunarodnog karaktera. Direktor Sajma Vitomir Kirić, u uvodu je nazočne proveo kroz povijest sajmovanja, njegovih početaka koji su bili, i dan danas jesu, temelji i okosnica i današnjeg MESAP- a. „Ovaj jubilej značajan je iz više razloga, a onaj najznačajniji je da smo uz velike promjene koje su se dogodile na globalnom tržištu uspjeli biti u korak s informacijama koje se izmjenjuju na dnevnoj razini. Sajmovi su rezervirani za promociju noviteta, iskorak u prepoznatljivosti i razvoju novih industrija“, istaknuo je Kirić. Među prisutnima bili su župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, župan Varaždinske županije Radimir Čačić sa posebnom savjetnicom Natalijom Martinčević, predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Mladen Novak sa zamjenikom Dragutinom Glavinom, predsjednik HGK, Županijske komore Čakovec Mladen Križaić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania sa zamjenicima, pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, predstavnici REDEA- e, TICM-a te mnogi drugi.

Korak po korak, iz godine u godinu, zajedničkim djelovanjem svih relevantnih institucija, današnji MESAP, pokretač je kvalitetnog regionalnog razvoja, na kojem se, sada već sa respektabilnim iskustvom od dva desetljeća, potvrđuje status na tržištu, širi se poslovanje izvan granica Lijepe naše, a proizvodi i usluge pronalaze svoje kupce i na drugim krajevima svijeta. “, rekao je međimurski župan Posavec te pritom čestitao dva desetljeća postojanja.

 „Danas je ovdje velik broj novih izlagača, jednu konstantu čine poduzetnici koji se opetovano vraćaju, a kao posebnost ove godine su poduzetnici  početnici  koji još traže svoje mjesto u tržišnoj niši. Svi su oni, bez obzira koliko dugo poslovali – poduzetnici nove generacije“, naglasio je Posavec koji se osvrnuo i na nove načine poslovanja, prilagodbe tržištu te ističe kako su poduzetnici postali brži, odvažniji i optimističniji. Upravo je to obilježje 20. MESAP –a, i MESAP-a budućnosti.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania rekao je „ Mesap je dinamičan sajam koji se hrani energijom i entuzijazmom svojih izlagača, a raste na zadovoljstvo svojih posjetitelja. Ovom prilikom čestitam Vam svima na prvih 2 desetljeća!“

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.