Otvoren Gospodarski sajam u Varaždinu

Otvoren Gospodarski sajam u Varaždinu

U Varaždinu, na Kapucinskom trgu, u petak 19. travnja 2024.  otvoren je  10. Gospodarski sajam pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Na otvorenju su izlagače i goste pozdravili Nenad Kumrić, organizator i direktor tvrtke Tim marketing, zatim u ime glavnog pokrovitelja Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina te Predrag Štromar, izaslanik župana i zastupnik u Hrvatskom saboru.

Obrativši se u ime Glavnog pokrovitelja sajma – Grada Varaždina Lovro Lukavečki je naglasio: Prenosim vam pozdrave i riječi podrške gradonačelnika Bosilja i zamjenika Markovića. Drago mi je da je ovo već deseti jubilarni sajam što također pokazuje koliko je sjever Hrvatske privržen gospodarstvenicima i poduzetnicima te koliko nam je važno da se ovakva ideja i manifestacija održavaju u kontinuitetu deset godina. To je odlična platforma za predstavljanje proizvoda. Kao Grad Varaždin nastavim ćemo podržavati i dalje tu manifestaciju.

Zastupnik u Hrvatskom Saboru Predrag Štromar, izaslanik župana je na otvorenju između ostalog rekao: Danas biti poduzetnik, preuzeti rizik je velika hrabrost jer treba osigurati i plaće,  porez i doprinose za sebe i svoje radnike. Zato zahvaljujem svima koji su došli ovdje i prezentiraju proizvode te se nadam da će se ti korisni proizvodi kupovati. – rekao je Štromar čestitajući i organizatorima na upornosti kojom pripremaju ovaj sajam već deset godina.

Zajedno s načelnicima općine Sračinec Božidarom Novoselcom i općine Klenovnik Mladenom Blaškom obišli su izložbene štandove te pozvali posjetitelje da posjete sajam u što većem broju.

Gospodarski sajam Varaždin, održat će se u petak 19. i u subotu 20. travnja 2024. na Kapucinskom trgu, a uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe nudit će cjelodnevni zabavno glazbeni program na velikoj otvorenoj pozornici.  Nastupit će plesni klubovi, KUD-ovi, Društvo naša djeca, glazbene skupine, razni pjevači i mnogi drugi.

Za vrijeme dvodnevne manifestacije, na sajmu se predstavljaju županije, gradovi, općine, brojni obrtnici, poduzetnici, udruženja obrtnika, turističke zajednice, OPG-ovi, vinari, razne udruge, proizvodi domaće radinosti. Uz sajamsku izložbu i prezentacije, organizirana je prodaja i degustacije, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika.

Na GSV-u 2024. svoje izlagače predstavit će Vukovarsko Srijemska, Osječko Baranjska, Koprivničko Križevačka, Krapinsko Zagorska i Međimurska županija, nadalje gradovi Ivanec, Lepoglava, Novi Marof, općine Bednja, Nedelišće, Visoko, Sračinec, Klenovnik i LAG Sjeverozapad te Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje u petak 19.04.2024. od 14.00. do 22.00. sati, a u subotu 20.04.2024. od 08:00 do 16:00 sati.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.