HGK Puls - Gospodarska kretanja u novom, transparentnijem ruhu

HGK Puls - Gospodarska kretanja u novom, transparentnijem ruhu

Otkako je prije gotovo dvije godine pokrenut u Digitalnoj komori, HGK Puls postao je referentna točka za aktualne i produbljene uvide u hrvatsku gospodarsku situaciju i svjetska gospodarska kretanja. U proteklom razdoblju objavljeno je više od stotinu analiza i komentara vezanih uz sve ključne ekonomske pokazatelje poput inflacije, uvoza i izvoza, proračuna i kamatnih stopa.

„Konstantno radimo na unapređenju HGK Pulsa, primjerice, odvojili smo Komentar glavnog ekonomista od Gospodarskih kretanja , objavili smo novi Indeks gospodarske razvijenosti županija te osuvremenili izgled Sektorskih pregleda koji je sada još transparentniji. Osluškujemo komentare naših članova te smo razvili Gospodarski monitor na kojemu objavljujemo mjesečne i godišnje trendove najvažnijih gospodarskih pokazatelja“, rekao je glavni ekonomist HGK Goran Šaravanja.

Dodatno, uključeni su i cjenovni pokazatelji kod proizvođača, a trendovi industrijske proizvodnje sada su prikazani po pojedinim skupinama, čime je pretraživanje i dostupnost podataka pojednostavljeno.

Uz svjetska i hrvatska gospodarska kretanja, HGK Puls prati kretanja na županijskoj razini i nudi preko 15 sektorskih pregleda, čime je ovaj online alat HGK jedan od najcjelovitijih i najrelevantnijih domaćih servisa za analitičare, gospodarstvenike i poslovne novinare. .

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.