Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, proglašen gospodarstvenikom godine

marin pucar

Marin Pucar proglašen gospodarstvenikom godine Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke proglašen je gospodarstvenikom godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. Ova prestižna nagrada kruna je iznimno uspješne poslovne godine Podravke i potvrda izvrsnosti u svim segmentima poslovanja. „Velika mi je čast primiti nagradu za gospodarstvenika godine. To je veliko priznanje, kako za mene osobno, tako i za sve moje Podravkaše, jer naši su uspjesi i postignuća rezultat vrijednog rada i truda svih zaposlenika Podravke. A ove smo godine napravili jako puno; od povijesno dobrih poslovnih rezultata, nadogradnje naših vrhunskih brandova, jačanja partnerstva s domaćim poljoprivrednicima do značajnog poboljšanja prava zaposlenika. Kada sam 2017. godine ponovno došao u Podravku, sa svojim sam timom postavio velike ciljeve uvjeren da Podravka može puno više. Uspjeli smo to i dokazati i na to sam neizmjerno ponosan“, izjavio je Marin Pucar na svečanoj dodjeli prestižnih poslovnih nagrada na skupu Gospodarstvenik godine u Zagrebu.

Od kada je u veljači 2017. godine Marin Pucar preuzeo vođenje Podravke, kompanija bilježi pozitivne trendove na svim razinama poslovanja. U devet mjeseci ove godine ostvaren je rast prihoda od prodaje za 95 milijuna kuna, organski rast od 107 milijuna kuna te neto operativna dobit od 186 milijuna kuna, što je najbolji operativni rezultat i najviša operativna dobit u dugogodišnjoj Podravkinoj povijesti. Također, značajno su poboljšana prava i materijalni status zaposlenika Podravke te je najniža plaća zaposlenika sada veća za 1000 kuna.

Ujedno, kao generator razvoja domaće poljoprivredne proizvodnje, Podravka kontinuirano jača partnerstvo s domaćim poljoprivrednicima kako bi do 2022. KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE godine ostvarila udio od 100 posto domaće sirovine u svojim gotovim proizvodima. Uz vođenje Podravke, Marin Pucar u proteklom je razdoblju imao još jednu važnu ulogu, onu čelnog čovjeka Udruge dobavljača u Agrokoru. Uspješno vođenje ovog iznimno kompleksnog procesa rezultiralo je stabilizacijom poslovanja sustava Agrokora, velikog dijela hrvatskog gospodarstava te očuvanjem stabilnosti dobavljača Agrokora. „Zadovoljni smo i ponosni svime što smo ostvarili do sada, ali nećemo ovdje stati. Ponovno smo podigli ljestvicu i još više postavili naše ciljeve. U idućoj i godinama koje dolaze planiramo nove velike iskorake, kroz daljnji organski rast, jačanje izvoza, daljnji razvoj naših brandova i investicije. Također, u idućoj ćemo godini investirati novih 30 milijuna kuna za poboljšanje standarda zaposlenika, najvrjednijeg resursa naše kompanije. Podravka je jedan od važnih čimbenika i pokretača pozitivnih trendova u hrvatskom gospodarstvu, a tu ulogu ćemo još snažnije potvrditi u idućoj i narednim godinama“, zaključio je Marin Pucar.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.