Podrška radnicima i poslovodstvu MIV-a

Podrška radnicima i poslovodstvu MIV-a

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok je danas ( ponedjeljak 10. prosinca 2018.  ) u Gradskoj vijećnici zajedno s pročelnicima Tomislavom Bogovićem i Mirnom Kezele primio Gorana Popovića, generalnog direktora MIV-a te predsjednika Radničkog vijeća Slavka Melnjaka i Nenada Novka, predstavnika radnika - predsjednika sindikata radnika Metalske  industrije Varaždin.

Razgovaralo se o mogućoj pomoći MIV-u koji je trenutno blokiran. Kako je naglašeno tom prilikom, Grad Varaždin podupire nastojanja nove upravu MIV-a i radnike u iznalaženju izlaska iz stanja blokade.  Osim toga, na molbu radnika MIV-a,  Grad Varaždin će osigurati  prigodnu predstavu i poklone za djecu radnika s obzirom da to tvrtka ne može.  Grad Varaždin će se i dalje aktivno uključivati prema svojim mogućnostima u iznalaženje rješenja te pružati potrebnu podršku kako bi se sačuvala proizvodnja i radna mjesta u MIV-u koji sada zapošljava 620 radnika iz Varaždina i okolice.

Prema riječima uprave, MIV koji sada izvozi gotovo 60 posto proizvodnje, ima dovoljno izglednih poslova. Međutim, u ovom trenutku mora se prvo raščistiti pitanje blokade od strane banaka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.