Proslava 103. obljetnice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec

Proslava 103. obljetnice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec

Proslava 103. rođendana Ekonomske i trgovačke škole Čakovec ponovno je bila prigoda za okupljanje svih djelatnika škole i učenika škole koji su bogatim i kreativnim glazbeno-scenskim nastupom u prepunom školskom predvorju danas svečano obilježili svoj dan.

Na početku samog obilježavanja svečano je otvorena nova „ljubičasta“ učionica škole, a uvodno se svim uzvanicima obratila ravnateljica Bosiljka Kukolić Vinković, prof.: „Danas na 103. rođendan želimo prikazati bogatstvo, ono čime se ponosimo; naših 90 zaposlenika i 620 učenika u 30 razrednih odjela, novim i inovativnim kurikulima, školskim i međunarodnim projektima povećavaju kvalitetu svojeg zajedničkog rada tako da je naša škola respektirana u širem okružju. Stvaramo povoljno ozračje za uspješno učenje, njegujemo dobre međuljudske odnose između nastavnika, učenika i roditelja. Nedavno je uređena multimedijska učionica s najsuvremenijom audio-vizulanom opremom, nabavljeni su stolovi i stolice za blagovanje te uređena već spomenuta nova ljubičasta učionica. Istodobno, uređuje se i naš nagrađivani prekrasni okoliš.“ ponosno je ravnateljica istaknula obnovljeni platinasti status ekoškole.

Čestitku povodom 103. rođendana svim učenicima i djelatnicima škole uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec: „Ovo je škola sa stoljetnom tradicijom čije uspjehe pratimo s posebnim poštovanjem. Naša kultura, naša povijest, naš identitet, naš jezik naše su najveće vrijednosti koje se mogu svesti pod zajednički nazivnik. Zato je obrazovanje važno i zato u njega treba kontinuirano ulagati. Predani rad profesora, predano zalaganje učenika zalog je za budućnost. Suradnja s međunarodnim ustanovama, gradovima, regijama u koje odlazite na natjecanja jest stup koji se gradi i predstavlja jednu čvrstu kariku lanca koju Ekonomska i trgovačka škola Čakovec daje obrazovanju Međimurske županije, stoga od srca čestitka na vašem Danu“.

U nastavku programa učenici su kroz glazbene i recitatorske točke pokazali svoje talente i svestranost, nakon čega je uslijedilo podizanje zelene zastave ispred škole te sportski susreti u školskoj dvorani.

Svečanom programu nazočila je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije Međimurske županije dr.sc. Anita Perešin, ravnatelji srednjih škola s područja Međimurske županije, predstavnici Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA, predstavnice Rems-Murr-Kreis okruga Savezne Republike Njemače s čijom je Eduard-Breuninger školom uspostavljena suradnja, te mnogi drugi uzvanici među kojima i gospodarstvenik Alojzije Sobočanec koji je kao dobitnik nagrade HGK Zlatna kuna za životno djelo svoju nagradu odlučio darovati upravo Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, uključena u Međunarodni program ekoškola, već dugi niz godina promiče zaštitu prirode i okoliša te održivi razvoj, a glasoviti Mirisni vrt pretvorit će se u Šumsku kupku, kroz novo krajobrazno uređenje okoliša škole koje je već započelo.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.