Vlada obavijestila medije o novom režimu pojačanih sigurnosnih mjera na Markovom trgu

Vlada obavijestila medije o novom režimu pojačanih sigurnosnih mjera na Markovom trgu

Vlada obavijestila medije o novom režimu pojačanih sigurnosnih mjera na Markovom trgu. Obavijest prenosimo u cijelosti:

S obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, obavijest o načinu medijskog praćenja u novim uvjetima. 

Poštovani predstavnici medija,

s obzirom na privremeni režim pojačanih sigurnosnih mjera, ograničen je pristup vozilima i osobama na Trgu sv. Marka te se vrši pregled osoba i predmeta na kontrolnim točkama od strane policijskih službenika. Namjera nam je da podizanjem razina sigurnosnih mjera na Trgu sv. Marka, pored sigurnosti štićenih objekata, zgrade Vlade RH, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda RH, povećamo i sigurnost stanara, građana, kao i novinara koji prate rad tih institucija. Također, želimo osigurati da nova organizacija ni na koji način ne utječe na mogućnost predstavnika medija da izvještavaju o aktivnostima Vlade, sjednicama i događajima, kao ni na dostupnost članova Vlade za izjave medijima. 
Slijedom toga, obavještavamo Vas kako će se konferencije za medije i izjave članova Vlade i drugih dužnosnika ubuduće održavati unutar zgrade Vlade, na otvorenom (dvorište Banskih dvora) ili u zatvorenom (svečana dvorana za konferencije za medije). 
U tu svrhu pristupit ćemo izradi i ažuriranju službenih akreditacija za predstavnike medija koji prate rad Vlade. Dotada, medijsko praćenje Vladinih sjednica, sastanaka, aktivnosti, događanja kao i konferencija za medije bit će omogućeno svim novinarima, snimateljima i fotoreporterima koje njihove redakcije najave ususret pojedinih događanja na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ujedno, predstavnicima medija bit će omogućen pristup Trgu sv. Marka, u svrhu medijskog praćenja i za vrijeme trajanja javnih okupljanja, uz obavljanje sigurnosnog pregleda. 
Vezano za sve druge sigurnosne postupke oko organizacije prometa vozila i kretanja ljudi na prostoru Trga sv. Marka, bit ćete pravodobno obaviješteni od nadležnih tijela.
 
Marko Milić,

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.