Premijer - Izuzeće vojske od obilježavanja Bljeska bilo bi loše, nerazumno i nelogično

Premijer - Izuzeće vojske od obilježavanja Bljeska bilo bi loše, nerazumno i nelogično

Premijer Andrej Plenković boravio u Zadarskoj županiji. U Benkovcu je sudjelovao u ceremoniji puštanja u pogon VE Korlat, a u Zadru je posjetio zatvoreni bazen Sportskog centra Višnjik i prisustvovao predstavljanju novog projekta socijalne infrastrukture - izgradnji olimpijskog bazena, te se susreo sa Zadrom Župan Božidar Longin i zadarski gradonačelnik Branko Dukić. 
Pohvalio je ideju izgradnje cjelovitog sportskog centra na Višnjiku i dodao da je to logično budući da na tim terenima djeluje više od 150 sportskih klubova, što potvrđuje sportsku tradiciju Zadra. 
Izrazio je zadovoljstvo što je Zadarska županija u zadnjih nekoliko godina povećala zaposlenost i razvoj u svim aspektima.
"Svi odjeli pokušali su pomoći razvoju Zadarske županije i grada Zadra", rekao je podsjetivši da je nakon velikih poplava Vlada dala više nego snažnu potporu za što bržu obnovu devastiranih objekata.
 
Poreznom reformom, istaknuo je premijer Plenković, županiji i njezinim jedinicama na raspolaganju je 112 milijuna kuna više prihoda godišnje.Iz europskih fondova ugovoreno je ukupno 3,4 milijarde kuna vrijednih projekata, a za vrijeme krize Covid za plaće 22.000 radnika u županiji osigurano je 340 milijuna kuna. Odgovorio je i na izjave Predsjednika RH te istaknuo da - Izuzeće vojske od obilježavanja Bljeska bilo bi loše, nerazumno i nelogično, rekao je premijer Plenković odgovarao je i na novinarska pitanja o drugim aktualnim temama. Pogledajte VIDEO.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.