Predsjednik Milanović obišao brodogradilište Tehnomont u Puli

Predsjednik Milanović obišao brodogradilište Tehnomont u Puli

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas u Puli brodogradilište „Tehnomont“ u kojem je održao radni sastanak s Upravom brodogradilišta te obišao pogone proizvodnje brodova.

 Na sastanku su predstavnici Uprave, predsjednica Uprave „Tehnomont Grupe“ Gordana Deranja, članovi Uprave Aleksandar Šuran i Sean Lisak te tehnički direktor Niko Scala, predstavili predsjedniku Milanoviću poslovanje  „Tehnomont Grupe“, kao i poslovanje vodećeg hrvatskog brodogradilišta  srednjih dimenzija te jednog od vodećih graditelja aluminijskih brodova „Tehnomont brodogradilište Pula“ d.o.o. Iako je kriza uzrokovana pandemijom utjecala na tržite i poslovanje brodogradilišta, rečeno je na sastanku, Tehnomont danas uspješno posluje. Predsjednika Milanovića upoznali su i s projektima gradnje novih modela brodova s kojima konkuriraju na svjetskom tržištu.

 „Drago mi je da je jedno malo privatno brodogradilište, koje ima promet 50 milijuna eura i zapošljava više od 200 ljudi, opstalo i dalje radi i zarađuje u svim tim turbulencijama, bez pravih državnih potpora“, izjavio je predsjednik Milanović nakon sastanka. Dodao je da brodogradilište ne može napraviti veliki brod jer ih nitko financijski u tome neće pratiti, ali da ono što mogu je raditi kvalitetno te da stalno ulažu. „Ovo zgrada je skromna, oprema je radnička, ali srce i pamet su veliki“, zaključio je predsjednik Milanović

Tvrtka „Tehnomont brodogradilište Pula“ d.o.o. usmjerila se za razvoj sofisticiranih brodova od aluminija i čelika. Najvećim dijelom orijentirani su na gradnju patrolnih, turističkih, offshore, ribarskih, vatrogasnih i drugih brodova za široko svjetsko tržište, a pored gradnje brodova bave se remontom i rekonstrukcijom.

Nakon sastanka predsjednik Milanović obišao je proizvodne pogone tvrtke. Uz predsjednika Milanovića bile su savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i pomoćnica savjetnika Predsjednika za ekonomiju Martina Ciglević.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.