Predsjednik Milanović na svečanosti povodom Dana grada Svete Nedelje: Moramo se boriti za svoje pravice

Predsjednik Milanović na svečanosti povodom Dana grada Svete Nedelje: Moramo se boriti za svoje pravice

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, na kojoj je, čestitajući Dan Grada, građanima poručio da budu ambiciozni i produktivni, da se drže pravila, ali i da se bore za svoje. „Borite se za svoje pravice jer bez pravice i borbe za pravicu nema ničega, nema života. Još je važnije da shvatiš koja su tvoja prava i da se za njih boriš, a da onome tko te ugnjetava, pružiš otpor“, istaknuo je predsjednik Milanović.

 „Ništa ne nastaje preko noći. Uvijek je to bio rezultat rada dobrih i vrijednih ljudi, ali i dobre uprave, jer bez dobre uprave, dobre vlasti, pametnih, poštenih i fokusiranih ljudi - nema ničega“, rekao je predsjednik Milanović podsjetivši kako je Sveta Nedjelja izgledala prije trideset i više godina. „Sveta Nedjelja je bila obrtnički, industrijalizirani kraj u kojem je bilo puno malih pogona i privatnika koji su za to vrijeme okretali značajan novac. Infrastruktura je kaskala i još uvijek je bilo seoskih elemenata“, rekao je.

 Nadalje, predsjednik Milanović osvrnuo se i na današnju Hrvatsku, kazavši kako je nakon devet godina od ulaska Hrvatske u Europsku uniju potrebno podvući crtu i pitati se je li to za Hrvatsku korisno. „To će za nas biti korisno u onoj mjeri u kojoj se izborite za sav novac koji nam stoji na raspolaganju, a koji ne koristimo u onoj mjeri koliko bismo trebali“, istaknuo je Predsjednik.

 „Svaki euro koji bez opravdanja nije iskorišten je propuštena šansa“, dodao je predsjednik Milanović istaknuvši kako članstvo u Europskoj uniji košta. „Što vi radite tamo? Jeste li vi tamo da vam nameću pravila kako treba živjeti? Na što smo pristali, ali istovremeno treba uzimati protuvrijednost u maksimalnom iznosu koji je mogući. Jer članstvo u Europskoj uniji košta! Ne košta samo novaca, košta i ponosa i samopoštovanja i suverenosti“, istaknuo je Predsjednik.

„Radite dobro, borite se za svaki euro! Svaki euro koji vam ispadne iz ruke, prođe kroz prste, a nije trebao, izgubljen je i teško nadoknadiv. Cijena koju za to plaćamo nije mala i stoga moramo nešto izvući za sebe“, zaključio je predsjednik Milanović.

U sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća uručena su javna priznanja i nagrade najzaslužnijim pojedincima i udrugama za doprinos razvoju grada te je potpisan Sporazum o prijateljstvu Grada Sinja i Grada Svete Nedelje. Osim predsjednika Milanovića na sjednici su pozdravne govore održali  gradonačelnici Svete Nedelje i Sinja Dario Zurovec i Miro Bulj, predsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje Matej Vrdljak i zamjenik župana Zagrebačke županije i izaslanik predsjednika Vlade RH Ervin Kolarec. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.