Predsjednik Milanović na svečanosti povodom Dana Grada Zagreba poručio gradskim vlastima: Borite se za ono što možete ostvariti i krećite se u sferi mogućeg i realnog

Predsjednik Milanović na svečanosti povodom Dana Grada Zagreba poručio gradskim vlastima: Borite se za ono što možete ostvariti i krećite se u sferi mogućeg i realnog

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanosti dodjele priznanja Grada povodom obilježavanja Dana Grada Zagreba na kojoj je pohvalio vodstvo Grada Zagreba i gradsku upravu jer se uspjela financijski konsolidirati nakon što je naslijedila „groznu situaciju“.

„U posljednje tri godine vidljive su velike promjene u načinu na koji se upravlja Zagrebom, ponajprije u odnosu prema javnom novcu. Jako ste dobri, s obzirom na to što smo imali u Zagrebu, kroz što smo prolazili, kako smo živjeli. Ja vidim da se ovdje radi kako treba. Izabrali ste težak put, put na kojem nema rješenja preko noći, a izazova je milijun“, rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.

Komentirao je prosječnu plaću u Zagrebu. „Prosječna plaća u Zagrebu je 1600 eura, ali prosječnu plaću prima 25 posto ljudi. Medijalna plaća nas treba zanimati u gradu koji je skup. Učinite sve što možete da ljudima tu skupoću učinite podnošljivijom. U Zagrebu se s 1600 eura živi, pitanje je kako, inflacija je pojela mnogo toga“, rekao je predsjednik Milanović te zagrebačkom vodstvu poručio da se bore za ono što mogu ostvariti te da se kreću u sferi mogućeg i realnog jer je puno onoga što mogu napraviti.

„Budite otporni na ono što vaš prethodnik nije bio. Naslijedili ste groznu situacijom, uspjeli ste Grad fiskalno konsolidirati i to prije nego što se očekivalo, raspolaže se novcem bolje i pametnije, konzervativno, vrlo suzdržano i to u određenim poslovnim krugovima izaziva iritaciju i nervozu. Ostanite takvi, alternativa je lošija od toga. Bilo bi dobro da može biti idealno, da može biti odmah, sad, sve kako treba, ali neće“, rekao je Predsjednik Republike te čestitajući Dan Grada zaželio je zagrebačkoj gradskoj upravi da nastavi raditi kao i do sada i da idu težim putem. „To je kroz povijest bio hrvatski put, teži put. Isplati se, a i ljudski je dobro“, zaključio je predsjednik Milanović.

Prisutnima su se uz predsjednika Milanovića obratili predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Povodom Dana Grada Zagreba uručene su nagrade Grada, koje su na svečanosti ovogodišnjim laureatima uručili gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Skupštine Grada Joško Klisović.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.