Dekanić podnio ostavku na funkciju župana Vukovarsko-srijemske županije

DEKANIĆ

Damir Dekanić podnio je danas ostavku na funkciju župana Vukovarsko-srijemske županije nakon što je sinoć izazvao prometnu nesreću na državnoj cesti D46. Ostavku na dužnost župana od Dekanića je zatražio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. 

U nesreći koju je Dekanić izazvao sudjelovala su četiri vozila, a pet osoba je lakše ozlijeđeno. Dekanić je imao 0,84 g/kg alkohola u organizmu.

Na konferenciji za novinare Dekanić je pročitao pripremljeno priopćenje u kojem stoji da je "s obzirom na veliki interes javnosti, dužan obratititi se u vezi sa sinoćnjom prometnom nesrećom".

On smatra da je nesreću prouzročio automobil koji se ubacivao u kolonu. U taj automobil je udario svojim vozilom, jer se, kako kaže, nije mogao zaustaviti.

"Ne želeći otežavati rad županije, mojih suradnika, zbog ogromnih pritisaka na instituciju županije, moju obitelj - smatram moralnim činom s današnjim danom podnijeti neopozivu ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije.

Ispričavam se prije svega svima koje sam tijekom mandata na bilo koji način povrijedio ili zapostavio. Zahvaljujem se svima koji su mi u proteklom razdoblju davali bezrezervnu potporu, svim svojim suradnicima na predanom radu i povjerenju koje smo međusobno izgradili. Želim da dovrše sve započete projekte. 

Zahvaljujem se Vladi RH, svim ministrima i ministarstvima na ogromnoj pomoći Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom mog mandata", kazao je među ostalim i na kraju poručio: "Toliko od bivšeg župana VSŽ. Doviđenja."
 
IZVOR: HRT
POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/dekanic-podnio-ostavku-na-mjesto-vukovarsko-srijemskog-zupana-11619037

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.