Konstituiran Savjet mladih Grada Varaždina

SAVJET MLADIH GRADA VARAŽDINA

U Gradskoj vijećnici je u srijedu, 19. lipnja 2024. godine održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Varaždina. Sjednici je do izbora predsjednice Savjeta mladih predsjedavao predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki.

Za predsjednicu Savjeta mladih Grada Varaždina izabrana je Hana Kontrec, a za zamjenicu predsjednice Dorotea Strelec. Ostali članovi Savjeta mladih Grada Varaždina su Hana Polansky, Vito Martinčević, Karlo Težak, Mirta Venchiarutti-Cikač, Luka Šprem-Novak, Patrik Klarić i Luka Antončić.

Novoizabrana predsjednica Savjeta mladih Hana Kontrec zahvalila je Gradskom vijeću na ukazanom povjerenju te čestitala svim članovima Savjeta mladih na odabiru, kao i novoizabranoj zamjenici predsjednice Doroteji Strelec.

„Drago mi je da naš tim čine mladi, energetični i svestrani ljudi koji se prije svega usude razmišljati izvan okvira te se veselim početku rada Savjeta mladih koji će raditi u interesu svih mladih našeg grada. Upravo iz tih razloga primarni cilj Savjeta bit će informiranje i aktiviranje mladih kroz različite projekte. Da bi došlo do promjena, potrebne su svježe ideje, hrabrost te energija koje ovim mladima ne manjka. Pozivam sve mlade u gradu Varaždinu i one koji se tako osjećaju da nam se obrate sa svojim idejama, problemima i kritikama te svojim aktivnim sudjelovanjem pomognu Savjetu u ispunjenju svog cilj, a to je stvaranje našeg grada poželjnim gradom, ne samo za obiteljski život, već i život mladih.“ – rekla je Hana Kontrec. Najavila je kako će Savjet aktivirati svoj Instagram i Facebook profil na kojem će svi moći pratiti rad Savjeta, zajedno s ostalim zanimljivim i edukativnim sadržajima namijenjenim mladima. „Pozivam sve da nas zaprate na društvenim mrežama. Nadam se dobroj suradnji Savjeta s građanima, Gradom, ali i Savjetima mladih drugih gradova Republike Hrvatske jer vjerujemo da mladi diljem države dijele slične želje i probleme, a zajedničkim radom možemo lakše doprinijeti ostvarenju zacrtanih ciljeva.“ – kazala je novoizabrana predsjednica.

Predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki čestitao je novom sazivu Savjeta mladih i poželio im konstruktivan rad.

Na konstituirajućoj sjednici, donesen je novi Poslovnik o radu Savjeta mladih Grada Varaždina.

Mandat članova Savjeta mladih Grada Varaždina počinje danom konstituiranja i traje do dana stupanja na snagu Odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju sljedećih redovitih izbora, odnosno do dana stupanja na snagu Odluke Vlade o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Varaždina. Mandat ovog saziva Savjeta mladih trajat će najkasnije do sredine travnja 2025. godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.