Premijer o novom paketu mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva

Premijer o novom paketu mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva

Premijer Andrej Plenković izvijestio je o tijeku konzultacija unutar Vlade vezanih uz novi paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena. Plenković je podsjetio da je Vlada u posljednje dvije i pol godine kroz mjere vrijedne 7,7 milijardi eura postigla značajan uspjeh u zaštiti hrvatskog gospodarstva, građana i institucija od posljedica energetske krize. Također, naglasio je da će se nastojati osigurati da buduća povećanja cijena budu podnošljiva.

Premijer je također osudio nasilje nad stranim radnicima, ističući potrebu za stranim radnicima u sektorima poput graditeljstva, turizma i usluga te naglasio važnost reguliranja boravka stranaca i smanjenja incidenata. Govoreći o brodogradilištu 3. Maj, Plenković je istaknuo njegovu uspješnu suradnju s Vladom koja je omogućila nastavak rada i izgradnju brodova. 

Komentirajući rad ravnatelja SOA-e Daniela Markića, Plenković je ocijenio njegov rad odličnim, te je izrazio nezadovoljstvo zbog odbijanja predsjednika Milanovića da mu produži mandat. Na pitanje o korištenju helikoptera Black Hawk, premijer je naglasio da ti helikopteri nisu nabavljeni da bi služili kao taksi, već za potrebe Oružanih snaga.

PVRH

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.