Predsjednik Milanović primio predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije Hristijana Mickoskog

Predsjednik Milanović primio predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije Hristijana Mickoskog

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije Hristijana Mickoskog, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Jedna od glavnih tema razgovora bilo je članstvo Sjeverne Makedonije u Europskoj uniji, odnosno zapreke koje i dalje stoje na putu Sjeverne Makedonije prema punopravnom članstvu u EU. Predsjednik Milanović potvrdio je premijeru Mickoskom kako će Hrvatska i nadalje čvrsto podržavati i zagovarati ulazak Sjeverne Makedonije u EU.

„Europska unija je nepoštena prema Sjevernoj Makedoniji. Makedonci su do sada ispunili brojne uvjete koji su se tražili od njih kako bi ubrzali pregovore i ulazak u EU, ali usprkos tome i dalje su daleko od članstva. Sve to pokazuje kako EU nema iskren i pošten pristup prema Sjevernoj Makedoniji“, rekao je predsjednik Milanović. Na sastanku su razgovarali i o odnosima dviju država koji su, složili su se, tradicionalno dobri i prijateljski.

Uz predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije Hristijana Mickoskog na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su ministar vanjskih poslova i vanjske trgovine Timčo Mucunski, ministar zdravstva Arben Taravari, ministrica obrazovanja i znanosti Vesna Janevska, veleposlanik Republike Sjeverne Makedonije u RH Milaim Fetai, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Vladimir Neloski, vanjski savjetnik za vanjsku politiku i posebni predstavnik PV u procesu pregovora s Europskom komisijom Sašo Markovski, voditelj Kabineta ministra vanjskih poslova i vanjske trgovine, posebni savjetnik Marjan Hristov i opunomoćena ministrica u veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije Maja Apostolova Balaburski.

Uz predsjednika Milanovića bili su veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji Nives Tiganj, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku u Uredu predsjednika Republike Hrvatske Ivan Mutavdžić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.