Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Bloka umirovljenici zajedno

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Bloka umirovljenici zajedno

 Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas, na njihovu inicijativu, predstavnike Bloka umirovljenici zajedno: predsjednika Milivoja Špiku, potpredsjednika i glavnog tajnika Dražena Štiglića i člana Predsjedništva Ivana Kresonju.  

Na sastanku se razgovaralo o teškom financijskom položaju umirovljenika u Hrvatskoj, a posebno o mirovinama koje, upozorili su iz Bloka, nisu dostatne za dostojanstven život hrvatskih umirovljenika.  Predstavnici Bloka kazali su Predsjedniku Republike kako se najavljenim usklađivanjem mirovina neće pomoći umirovljenicima te da je promjena formule za izračun mirovina ključna mjera kojom se trajno može popraviti status i položaj umirovljenika, odnosno povećati mirovine i osigurati kvalitetniji život umirovljenicima.  

Predsjednik Milanović ponovio je svoj stav kako su upravo hrvatski umirovljenici danas najviše pogođeni rastom cijena i troškova života te kako država mora pronaći model kojim će povećati mirovine i trajno osigurati kvalitetan i dostojanstven život hrvatskim umirovljenicima. U okolnostima gospodarskog rasta država ima mogućnosti za to, a ima i obvezu ispraviti nepravdu prema umirovljenicima, smatra predsjednik Milanović. 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.