U povodu Dana dragovoljnih darivatelja krv gradonačelnik Bosilj 49. puta dao krv

U povodu Dana dragovoljnih darivatelja krv gradonačelnik Bosilj 49. puta dao krv

U povodu Dana dragovoljnih darivatelja krv gradonačelnik Bosilj 49. puta  krv je darovao i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. Na na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin pridružio mu se mi Bruno Ister, direktor Varkoma i kandidat SDP-a za župana Varaždinske županije.

Gradonačelnik Bosilj ponovno je naglasio svoju dugogodišnju predanost darivanju krvi, istaknuvši da nekoliko puta godišnje nastoji darovati krv te je pozvao sve zdrave građane da učine isto. Pritom je podsjetio na važnost ove humane geste jer je svaka doza krvi dragocjena i može spasiti nečiji život. Ovo je ujedno i snažna poruka o značaju redovitog darivanja krvi, osobito danas, na 25. listopada, kada se obilježava Dan dragovoljnih darivatelja krvi. Na taj je datum 1953. godine u Željezari Sisak organizirana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod pokroviteljstvom Hrvatskog Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ, koji danas okuplja najveći broj darivatelja krvi u Hrvatskoj i pokriva 80% potreba zdravstva za dozama krvi, razvio je i mobilnu aplikaciju "Darivanje krvi" koja omogućuje građanima brzu i jednostavnu provjeru stanja zaliha krvi u transfuzijskim centrima u Varaždinu, Rijeci i Zagrebu te obavještava darivatelje krvi čim njihove krvne grupe nedostaje.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.