Predsjednica na svečanoj večeri uz održavanje Sastanka na vrhu predsjednika vlada zemalja SEI-a

SASTANAK NA VRHU SEI

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se uzvanicima na svečanoj večeri u prigodi održavanja Sastanka na vrhu predsjednika vlada zemalja Srednjoeuropske inicijative.Goste iz zemalja srednje i jugoistočne Europe ugostili su na večeri u hotelu Esplanade premijer Andrej Plenković, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić i drugi dužnosnici.

Premijeri Mađarske, Albanije, Slovačke, Makedonije i Rumunjske stigli su u Zagreb na Sastanak na vrhu predsjednika vlada zemalja Srednjoeuropske inicijative (SEI). SEI ima osamnaest članica, a u Zagreb su stigli premijeri njih pet - Peter Pellegrini iz Slovačke, Vasilica Viorica Dăncila iz Rumunjske, Zoran Zaev iz Makedonije, Edi Rama iz Alabanije i Viktor Orban iz Mađarske.Ostale članice predstavljaju veleposlanici ili drugi dužnosnici, a na skup je došao i predstavnik Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS) te predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti. Na sastanku na vrhu koji traje do utorka očekuju se i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn te bugarski premijer Bojko Borisov. 

Nakon večere sudionici sastanka na vrhu Srednjoeuropske inicijative prošetali su središtem grada i upoznali se s čarima Adventa u Zagrebu. Posjetili su i Umjetnički paviljon i razgledali izložbu Vlahe Bukovca, a zatim u Ledenom parku uživali u nastupu klizača.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.