Drama nad dramama: Hrvatska u 15. seriji peteraca izborila OI u Tokiju

Drama nad dramama: Hrvatska u 15. seriji peteraca izborila OI u Tokiju

Nikad dramatičnije, u jednom od epskih susreta za povijest hrvatskog vaterpola, nakon punih sat i pol neizvjesnosti i tri serije peteraca, Hrvatska je pobijedila Rusiju s 25:24 (11:11) i plasirala se na Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija izborila je nastup na Olimpijskim igrama koje bi se od 23. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju, ona je u susretu za treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu, posljednje koje vodi na Igre, pobijedila Rusiju sa 25-24 (4-3, 2-4, 3-1, 2-3; 14-13) u neviđenoj drami izvođenja peteraca.

– Hvala Bogu da smo ovo izvukli. Mislim da smo stvarno to i zaslužili i nakon cijelog ovog turnira, ali i onoga što je prethodilo u prijašnjim godinama, natjecanjima... Jest da je ovo najteži mogući scenarij, nije mogao put biti teži, ali uspjeli smo i to će nas samo očvrsnuti kao momčad, rekao je Ante Vukičević.

U drami peteraca Marko Bijač je obranio još jedan pokušaj Šepeljeva, a zatim je Josip Vrlić odveo Hrvatsku na sedme uzastopne Igre u vaterpolu.

– Kako sam ga pucao? A što, digneš se i raspalim iz sve snage. Nije da unaprijed biram stranu, gledam jasno gdje je vratar, ali pucam jako tako da mi ga baš ne može obraniti s obje ruke. Da ispadnem papak, ha, ha. Makar, sjećam se ja i još duže serije peteraca. U Bergamu 2015. u utakmici za treće mjesto u Svjetskoj ligi, Brazil – SAD. Tada sam igrao za Brazil. Da, i tada sam pogodio i Brazil je pobijedio, rekao je Vrlić.

Velika pobjeda i velika sreća, ističe vratar Bijač:

– Ma, nakon svega što smo proživljavali na ovom putu, zaslužili smo Olimpijske igre. Još prije 2 godine u Beogradu, izgubili smo nakon peteraca u finalu od Srba u prolomu oblaka. Pa koji mjesec kasnije, na SP u Gwangjuu izgubljeno polufinale, pa prije godinu dan EP u Budimpešti. Ovdje smo petercima izgubili u subotu od Crne Gore. Pa, konačno i da se nama malo sreća osmiješi. Makar, Rusija je odlična momčad, ona je opet sastav iz samog vrha. Mi smo mislim čak igrali i bolje, bolje im zatvarali napade nego u onoj prijašnjoj utakmici, prije 3-4 dana, ne znam ni sam više koliko. Nije bilo jednostavno igrati, osma utakmica u osam dana. Rusi s ujedno i fizički najbolje pripremljena momčad na cijelom turniru. Mislim da bi oni mogli igrati još osam utakmica.

Foto: Adam Pretty/Getty Images via Guliver

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.