Plenković s čelnicima sedam država o aktivnostima na suzbijanju koronavirusa

PLENKOVIĆ

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u video-konferenciji, zajedno s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom, predsjednikom Cipra Nicosom Anastasiadesom, premijerom Italije Giuseppeom Conteom, premijerom Rumunjske Ludovicom Orbanom, premijerom Austrije Sebastianom Kurzom, premijerom Mađarske  Viktorom Orbanom i premijerom Bugarske Bojkom Borisovim na temu mogućih zajedničkih aktivnosti oko suzbijanja epidemije koronavirusa.

 Predsjednik Vlade Plenković izvijestio je o situaciji u Hrvatskoj, u kojoj je trenutno dvanaest oboljelih u tri grada. Istaknuo je kako je Hrvatska reagirala na vrijeme te objedinjenim djelovanjem svih resora pripremila niz mjera za zaštitu zdravlja i sigurnosti građana.

 Predstavio je aktivnosti koje je Hrvatska poduzela na europskoj razini kao predsjedateljica Vijećem EU-a, podsjetivši na aktivaciju Integriranog mehanizma za odgovor na krizu 28.1. i iniciranje izvanrednih sastanaka Vijeća ministara zdravstva EU-a 13.2. i 6.3. te koordinacije ministara financija EU-a. Istaknuo je potrebu bliske suradnje među državama i usklađenog pristupa u provedbi svih odgovarajućih mjera za suzbijanje koronavirusa.

 Predsjednici vlada i država naglasili su važnost jačanja medicinske i znanstvene suradnje kako bi se čim prije pronašlo cjepivo, kao i dodatno unaprijedili brzi testovi za otkrivanje zaraze. Založili su se i za daljnju koordinaciju svih aktivnosti te razmjenu najboljih iskustava u sprječavanju širenja zaraze.

PVRH

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.