U Međimurju nema koronavirusa - Stožer CZ donio upute za održavanje organiziranih okupljanja građana

cz mž

U Međimurju nema koronavirusa. Stožer civilne zaštite donio odluku s uputama za održavanje organiziranih okupljanja građana. Na sjednici  Stožera civilne zaštite Međimurske županije održanoj u srijedu s ciljem prevencije prezentirane su najnovije odluke. Stanje na području Međimurske županije, vezano uz pojavu koronavirusa (COVID 19) je stabilno te nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze korona virusom (COVID – 19), zaključeno je. 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je preporuku da se do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi, a Stožer civilne zaštite Međimurske županije donio je odluku o provođenju mjera zaštite od koronavirusa prilikom održavanja organiziranih okupljanja građana. 

MJERE VEZANE ZA ODGODU ILI OGRANIČAVANJE ORGANIZIRANIH SKUPOVA :

  1. Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi.
  2. Svi organizatori okupljanja(većih i manjih) dužni su osigurati najviše higijenske standarde.
  3. Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima.
  4. Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu(veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije.
  5. Prije početka manifestacije dobiti suglasnost županijskog stožera civilne zaštitei nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili prethodne propisane upute.
  6. Svojim vlastoručnim potpisom i pečatom organizator manifestacije potvrđujeda je ispunio sve navedene propisane naputke Stožera civilne zaštite RH.

Temeljem odluke, bitno je istaknuti slijedeće upute:

Načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec istaknuo je da su sve zdravstvene ustanove pripremljene, a svi članovi Stožera i ustanova iz kojih dolaze  u stalnoj su pripravnosti. Tomislav Novinščak ravnatelj Županijske bolnice Čakovec napomenuo  je da je u bolnici temeljem preventivnih protokolarnih aktivnosti pripremljen Odjel za izolaciju pacijenata i dodatni respiratori, ukoliko će biti potrebno.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je niz preporuka koje su objavili na svojoj web stranici: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o oronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/ Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je preporuke za putovanje kojima se građane poziva na oprez i detaljnije informiranje prije puta u inozemstvo: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/Sve informacije vezane uz koronavirus pratite i na web stranici https://civilna-zastita.gov.hr/.Epidemiolozi u Međimurskoj županiji dostupni su 24 sata na dan, a svi oni koji su unatrag 14 dana boravili na područjima zahvaćenim koronavirusom ili imaju simptome bolesti mogu se javiti dežurnom epidemiologu.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije slijedi upute nacionalnog stožera i u stalnoj je pripravnosti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.