#recimikakosi - Roditelji za djecu: Kupnjom maske i donirate za nezbrinutu djecu

#recimikakosi - Roditelji za djecu: Kupnjom maske i donirate za nezbrinutu djecu

Od ovog tjedna, kupnjom dječjih zaštitnih maski za lice možete donirati u humanitarne svrhe. Kampanja humanitarnog karaktera #recimikakosi - Roditelji za djecu ima u cilju podizanje svijesti javnosti o važnosti zaštite mentalnog zdravlja, a slijedom toga ističe i potrebu edukacije o mentalnom zdravlju.

 

Prvi i osnovni korak prema osvještavanju postojanja mentalnog zdravlja i upoznavanja s pojmom mentalne higijene, jest osvještavanje vlastitih emocija i nužnosti za razgovorom o njima. Često se događa da odrasli zbog užurbanog života i drugih obaveza zanemaruju razgovor o emocijama sa svojom djecom, što u djeci ostavlja osjećaje tuge, frustracije i bezvrijednosti. Epidemiološka situacija u kojoj smo se našli itekako utječe na mentalno zdravlje, stoga je to još jedan veliki razlog zašto je upravo sada ključno vrijeme za razgovore o emocijama.

Sa željom da se ta problematika psihološke nestabilnosti djeteta približi općoj populaciji na aktualan i zanimljiv način, nastala je ideja da se na zaštitnim maskicama za lice, kroz šest zanimljivih animiranih likova prikaže šest osnovnih emocija. Kroz scene iz njihovih života može se lakše pokrenuti razgovor s djecom i naučiti ih kako se nositi s pojedinom emocijom. Kampanja je pokrenuta od strane MBM PSY, privatne psihološke prakse koju vodi Monika Melnjak, mag.psy. Pedeset posto prihoda od prodaje maskica za lice donirat će se Udruzi za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji “Nova budućnost”.

Ovim putem želimo pozvati sve čitatelje da postanu dio ove humanitarne priče kupnjom maskica za najmlađe. Možete nas posjetiti na www.recimikakosi.com, a aktivni smo također i na Facebook i Instagram stranici.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.