Dan crvenih haljina: Besplatni preventivni pregledi i humanitarni buvljak

Dan crvenih haljina: Besplatni preventivni pregledi i humanitarni buvljak

U Zagrebu će u srijedu, 31. siječnja na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) od 11 – 13 sati biti organizirani preventivni neurološki pregledi koje će obavljati zdravstveni timovi KBC-a Zagreb i KBC-a Sestre milosrdnice. Građani će imati priliku, osim mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, razgovarati o specifičnostima moždanog udara, savjetovati se s liječnicima specijalistima neurologije te provjeriti vlastiti rizik za nastanak moždanog udara.

Istovremeno će se odvijati i humanitarni buvljak kojeg organiziraju članice Lions cluba Meridijan, a na kojem će se skupljati sredstva za udruge koje se bave aktivnostima pomoću konja za djecu s posebnim potrebama i osobe s invaliditetom. Svoju podršku i dolazak najavile su mnoge osobe iz javnog života, a među njima Lana Kos, Mirjana Mikulec, Borna Kotromanić, Tihana Harapin Zalepugin, Sanja Pilić i mnoge druge.

 Crvene kreacije hrvatskih dizajnera

 Svečano obilježavanje akcije održat će se 2. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Zvijezde večeri bit će žene koje su preživjele moždani udar, a one će na prigodnoj reviji nositi crvene kreacije koje su za njih izradili hrvatski dizajneri Aleksandra DojčinovićGreta GudeljAnamarija BrkićBožica Medić-JurakovićŽeljka Šafran i Zoran Aragović. Goste će kroz program voditi Ksenija Urličić i Joško Lokas, a svojim glazbenim nastupima svečanost će oplemeniti klapa Sorelo, Zagrebački solisti, sopranistica Marija Kuhar Šoša i Ivana Vrdoljak Vanna.

Veliki doprinos realizaciji javnozdravstvene kampanje Dan crvenih haljina daju sponzori AstraZeneca, Belupo, Berlin-Chemie, Bina Istra, Nicro, Fresenius, Makpharm, Medis, Novartis, PSP - Podzemno skladište plina, Pfizer, PharmaS, Pliva, Press Clipping, Roche, Viatris, ZABA i Zubak Grupa, potom donatori Erste&Steiermärkische Bank, Ericsson Nikola Tesla i PBZ te podupiratelji Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i Gradska ljekarna Zagreb.

Svečano obilježavanje akcije moći će se pratiti online na Facebook stranici Dana crvenih haljina https://www.facebook.com/DanCrvenihHaljina/.

 Prvi petak u veljači #nosicrveno

 Na društvenim mrežama akciju će obilježavati hashtag #nosicrveno koji poziva sve da u petak, 2. veljače odjenu nešto crveno i na taj način pruže podršku.

Detalji o „Danu crvenih haljina“ mogu se pratiti na stranicama Hrvatskog neurološkog društva https://neuro-hr.org/ i na Facebook stranici www.facebook.com/Dan-crvenih-haljina.

 Foto: Zvonimir Ferina

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.