Beroš: Pozicioniramo Hrvatsku na svjetskoj turističkoj karti kao jednu od zdravstveno najsigurnijih destinacija

Beroš: Pozicioniramo Hrvatsku na svjetskoj turističkoj karti kao jednu od zdravstveno najsigurnijih destinacija

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je dodatni tim Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u gradu Hvaru, koji je zadužen za pružanje zdravstvene zaštite turistima. Tom prilikom zahvalio je liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji nose najveći teret u osiguravanju zdravstvene skrbi turistima. Tijekom posjeta, ministar je razmijenio informacije s kolegama i saslušao prijedloge za unapređenje projekta turističkih ambulanti za iduću sezonu.

Dodatni timovi u domovima zdravlja na 37 lokacija diljem Hrvatske pružili su do sada 8.000 zdravstvenih usluga. Na Hvaru je dodatni tim započeo s radom 15. srpnja i bit će aktivan do kraja kolovoza, a već je obradio više od 136 turista, od čega su 60% domaći turisti.

Ministar Beroš istaknuo je važnost tri ključna projekta u reformi zdravstva koja su od posebnog značaja za turizam: dodatni timovi za turističku zdravstvenu zaštitu, hitna helikopterska medicinska služba koja je imala 491 let, te brze brodice s 295 intervencija. Ovi napori doprinose tome da Hrvatska bude prepoznata kao jedna od zdravstveno najsigurnijih turističkih destinacija.

Ministarstvo zdravstva, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, radi na daljnjem etabliranju Hrvatske na svjetskoj turističkoj karti.

    

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.