Rasprodan koncert „Klape na Stradunu“ posvetile večer Oliveru Dragojeviću

Rasprodan koncert „Klape na Stradunu“ posvetile večer Oliveru Dragojeviću

Tradicionalni koncert najboljih hrvatskih klapa pod nazivom „Klape na Stradunu“ održan je jučer ispred dubrovačke Katedrale. Ovo je sedma godina da koncert oduševljava publiku i izvođače zbog čega je taj spektakularni gala koncert rasprodan danima prije.

Orila se moćna klapska pjesma Dubrovnikom i ponovno oduševila prepuni Stradun koji je svojom jedinstvenom arhitekturom i akustikom kreirao vrhunski glazbeni doživljaj. Spoj najboljih klapskih pjevača i Stradun je nevjerojatno dobitna kombinacija koja nas svaki put iznova oduševi.

Nastupile su naše ponajbolje klape Cambi (K. Kambelovac), Šufit, Sv. Juraj HRM i FA Linđo te  specijalni gost Petar Grašo. Klapa Cambi oduševila je svojom izvedbom njihovih najvećih uspješnica i pokazala i da nakon 33 godine sjajne karijere imaju puno “uja u svići”.

Klapa Sv. Juraj HRM, koja je često pjevala na ovom jedinstvenom klapskom koncertu, prekinula je svoj godišnji odmor kako bi i ove godine bila dio spektakla. Ženska klapa Folklornog ansambla Linđo koja djeluje već 18 godina pod vodstvom Vedrana Ivankovića  pokazala je pred svojom publikom svu raskoš pjevačkog talenta.

Zdeslav Mišurac iz Klape Šufit rekao je kako je koncert Klapa na Stradunu tradicionalno oduševio, vrhunskim razglasom, lokacijom, publikom i cijelom atmosferom.  “Baš smo se vozili iz Slovenije i pričali koliko je ovaj koncert pozitivnih stvari donio. Mi smo gotovo svake godine bili tamo i baš zbog toga koncerta stekli smo neka slovenska prijateljstva. Naime prije tri godine, nekolicina sadašnjih prijatelja čula je našu izvedbu “Ne diraj moju ljubav” nakon čega su nas potražili na društvenim mrežama i stupili u kontakt s nama. Danas imamo brojne suradnje sa Slovenijom i par novih prijateljstava zahvaljujući Klapama na Stradunu.”

Petar Grašo, specijalni gost na koncertu, posebno se osvrnuo na svog kolegu i prijatelja Olivera Dragojevića koji je preminuo u nedjelju ujutro, te svojom je izvedbom na klaviru dotaknuo mnoge. Naglasio je kako mu večeras nije lako pjevati te dodao kako je Oliverov  odlazak veliki gubitak za sve nas. Oliver je prvi prepoznao njegov talent i otpjevao pjesmu “Boginja”  na “Dori”, koju je Petar napisao sa 16 godina.

Odlazak velikog umjetnika popraćen je izvedbama nekoliko njegovih najvećih hitova koje je publika posebno emotivno doživjela. Posljednja izvedba je bila kultna „Cesarica“ koju su izveli  Petar Grašo, klapa Šufit, FA Linđo u čast jedinstvenog Olivera, simbola naše zabavne glazbe. Organizaciju koncerta već sedmu godinu potpisuje isti tim na čelu sa producentima Zoranom Milićem i  Brankom Paićem iz Scardone uz potporu Grada Dubrovnika i TZ Dubrovnik.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.