Špancirfest i Bučograd, mjesto za uživanje svim osjetilima

bućograd

Bučne i šarene ulice Špancirfesta vode ove godine u Bučograd, mjesto za uživanje svim osjetilima! Od 18. do 25. kolovoza programi „Bučograda“ i „Županije u malom“ odvijati će se u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.Program „Bučograda“ najavili su danas, 10. kolovoza, predsjednica turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, predsjednik Udruge kuhara Varaždinske županije Damir Crleni, tajnica Udruge Varaždinsko bučino ulje Andreja Petrović, Ruža Levatić predsjednica Udruge Hajdina, odgajateljica i voditeljica radionica za djecu Ivana Mikulec, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije Dragutin Vincek te pojedini predstavnici OPG-a iz Udruge Varaždinsko bučino ulje na konferenciji za novinare održanoj u atriju Županijske palače.

Predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević osvrnula se na aktivnosti promocije buče.- Predstavili smo kuharicu sa jelima od buče, originalne boce Varaždinskog bučinog ulja, naši restorani su u sklopu manifestacije „Okusi našega kraja“ u ponudi imali cijele meni-e jela od buče, imali smo i prvu međunarodnu izložbu bučinog ulja, a sada ćemo realizirati ono što smo i najavljivali, a to je „Bučograd“ koji sadrži bogat program koji će se odvijati subotama i to 18. i 25. kolovoza. – rekla je Martinčević.

Bučograd će vas odvesti u kuhinje naših baka i vrijednih mama, kroz životna iskustva naših djedova i očeva, na vrtove i polja vrijednih ljudi našega kraja, u doživljaje koji se nikada ne zaboravljaju. U suradnji s Udrugom kuhara Varaždinske županije, udrugom Hajdina i odgojiteljicom Ivanom Mikulec priređujemo jedinstvene radionice za djecu.

Najmlađi će imati priliku okušati se u neobičnom tikvotrku, heljdoškolici, pjevanju uz Tikvomjuzu ili likovnim radionicama, ali će moći iz prve ruke naučiti kako se koštice iz tikve vade na tradicijski način, kako sfrknuti pravi pravcati Varaždinski klipič, a kako napraviti neodoljivi sladoled s Varaždinskim bučinim uljem. Radionice će se odvijati subotama od 10 do 12 sati.

I dok će se djeca zabavljati, odrasli i svi koji se tako osjećaju teško će moći odoljeti mirisima i okusima stare bakine kuhinje koji će se širiti Bučogradom. Ovdje ćete vratiti u sjećanje okuse tradicijske kuhinje koje ste možda već zaboravili. Priređujemo degustacije jedinstvenog Kučanskog koščičjaka, štrukli od buče, sira, maka, kruha od heljde, varaždinskog bučinog ulja i još druge brojne zamamne delicije. Gastronomska ponuda će biti predstavljena subotama od 12 do 14 sati. Dođite u Bučograd, otkrijte okuse, mirise i zvukove Varaždinske županije!

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.