Korčula - Filmski program kritički turizam: Prostor pamti

DOM BORACA
Filmski program 'Kritički turizam: Prostor pamti' održava se u Ljetnom kinu - Korčula, 15. i 17. kolovoza.Filmski program Kritički turizam: Prostor pamti nazvan je prema filmskom programu Kako prostor pamti? iz 2010., kojim je Siva zona predstavila filmski rad Mihovila Pansinija (1926-2015), prvi puta u njegovom rodnom gradu, gdje su svi prikazani filmovi i snimljeni.
Danas u  21 sat - Ivan Ramljak
Danas 15. kolovoza u ljetnom kinu u Korčuli program započinje prikazivanjem tri nova filma člana udruge Siva zona, redatelja Ivana Ramljaka, od kojih su dva snimljena u Korčuli. Film Brodovi i dalje ne pristaju referira se na film Mihovila Pansinija iz 1955. Brodovi ne pristaju. Razgovor s autorom voditi će Petar Milat.
Petak, 17. kolovoza u 21 sat: Ana Hušman, Davor Sanvicenti, Igor Grubić
Program se nastavlja 17. kolovoza filmovima troje autora koji također problematiziraju pitanje prostora. Filmovi Ane Hušman i Davora Sanvicentija snimljeni su na otoku Korčuli, u sklopu multidiscipilinarnog projekta Skoro ništa: remikisirati Ferrarijevu Dalmaciju pokrenutog unutar Explicit Music programa Multimedijalnog instituta. Projekt se referira na zvučni rad Skoro ništa: broj 1 - zora na obali mora francuskog skladatelja Luca Ferrarija nastaloj u velolučkoj uvali na otoku Korčuli 1968. Projekt predstavlja njegov inicijator Petar Milat. Film Igora Grubića Spomenik prikazuje prostore antifašističkih spomenika.

Ulaz je slobodan.

Kustos: Darko Fritz

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.