Dobrodošlica i program 21. Zelinske kestenijade, nedjelja, 14. listopada

kestenijada 2017.

 U nedjelju, 14. listopada, od 9 sati i na dalje,tijekom cijelog dana,možete se pridružiti zaljubljenicima u prirodu i plodova jeseni, na 21. po redu Zelinskoj kestenijadi, na Kladeščici u Svetom Ivanu Zelini. Bit će to kao i svake godine užitak za dušu i nepce, jer domaćini su se potrudili pozvati sve one koji znaju napraviti sjajan štimung i dobru feštu.

 

 

 Program „Kestenijada 2018“

Vrijeme

Aktivnost

Izvršitelj aktivnosti

09:00

Službeni početak događanja

 

Udruga Amanita

09:00-18:00

Pivovara Crafter's iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.

Pivovara Crafter's

10:00

5. „Biciklijada na Kestenijadu”

U organizaciji kluba „Sic” biciklisti će se okupiti na prostoru Trga Ante Starčevića.

Organizirani polazak biciklista rutom:

Trg A. Starčevića – Biškupec - Kladeščica

         

 

          Klub „Sic”

10:00

Pješice na Kladeščicu

Udruga „Fit Forma” organizirano će se okupiti na Trgu A. Starčevića te poziva i ostale zainteresirane na put pješice rutom Trg A. Starčevića – Biškupec – Kladeščica.

 

 

„Fit Forma”

10:00

Pješice na Kladeščicu

Organizirano će se okupiti grupa građana ispred Streljane u Čegcima te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

 

 

 

10:30 – 18:00

Lovačko društvo Srndač

Edukacija o životinjama i podjela lovačkog gulaša

Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića

LD „Srndać“

09:00-18:00

 

Udruga „Srce“

prezentacija i prodaja radova i slastica Udruge

Udruga „Srce“

09:00-18:00

 

Humanitarna Udruga „Ruka Prigorska“

 Prezentacija rada i prodaja radova

Udruga „Ruka Prigorska“

09:00-18:00

 

Društvo „Naša djeca“

Prezentacija rada udruge

Društvo                „Naša djeca“

12:00

Nastup zavičajni KUD Sinac iz Zagreba

 

KUD Sinac

 

 

9:00 – 10:00

10:00

13:00

 

13:00 – 13:30

 

13:30

 

14:00

Program

- okupljanje i prijava berača

- odlazak u berača u šumu

- povratak berača i prijava gljiva koje ulaze u konkurenciju za nagradu

- pregled i ocjenjivanje nađenih gljiva (žiri)

- determinacija i predavanje od strane determinatora mentora HMGS

- podjela nagrada, ručak, druženje građana i gljivara

 

 

 

 

Gljivarska udruga „Amanita”

 

Grad Zelina daruje mjericom kestena sve koji dođu pješice na Kladešcicu

 

 

 Detaljnije o kestenijadi

Organizatori su Turistička zajednica i Grad Sveti Ivan Zelina. Kestenijada je iz godine u godinu i mjesto ugodnog druženja i dobre zabave, pa se glas o našoj Kestenijadi pročuo diljem sjeverne Hrvatske, a gosti nam dolaze i iz šireg područja Zagrebačke i Varaždinske županije, kaže Marinka Zubčić, direktorica TZ grada Sveti Ivan Zelina.Mjesto održavanja je Kladešćica na koju se može doći pješice, na biciklu  ili automobilom, pa tako i Klub „SIC“ već tradicionalno organizira biciklijadu na Kladeščicu, a udruga „Fit Forma“ organizirano pješačenje. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći dolazak motornim vozilima. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (gdje je osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane da krenu s njima ili sami na put pješice rutom Čegci–Poklon– Kladeščica.

Kao i svake godine, tako i ove niti razbnih drugih uzbudljivih događanja neće nedostajati pa tako Gljivarska udruga „Amanita“ organizira svoju također već tradicionalnu jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici.Lovačko društvo “Srndać“ također se pridružuje te u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati, a svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Predviđeno je da oko 14 sati žiri  proglasi pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijave su se primale do 10. listopada na broj 0989823705 (Zdravko) ili 012061 808 (TZG Sv. Ivan Zelina).

Kestenijada će biti i raj za pivopije, a Pivovara Crafter's iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će svoje pivo od kestena i još nekoliko zanimljivih biranih vrsta.Bit će za svakog ponešto, pa će tako i Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba u 12 sati nastupiti uz  prezentaciju tradicionalnih plesova. Udruga „Srce” će na svom štandu prezentirati i prodavati svoje radove i domaće slastice, a i Humanitarna Udruga Ruka Prigorska prodavati će svoje radove na štandu.Društvo „Naša djeca“ Sv. Ivan Zelina promovirat će rad udruge, a kao i do sada i ove godine Grad Sveti Ivan Zelina mjericom pečenih kestena daruje sve one koji na Kestenijadu dolaze pješice ili biciklima, dakle, bez automobila.

-Uz pečene kestene posjetitelje očekuje i bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, lovački kotlić, roštilj, kolači od kestena, a za zabavu će se pobrinuti Mladen Kos. Sve to možete probati na vrhu zelinske gore – Kladeščici,  gdje vas očekuju vrijedni članovi Udruge "Amanita".Pregršt veselja Kestenijada nudi i za djecu koja mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku. Pozivamo vas zato da u što većem broju dođete pješice ili na biciklima kako bi i uz rekreaciju vaš boravak u prirodi bio još ljepši. One koji ipak idu motornim vozilima molimo da ne idu od 10,30 do 12 sati kako bi naše organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10 sati s Trga Ante Starčevića nesmetano stigle na vrh Kladešćice. Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika bit će zatvorena za sva vozila od 9 do 16 sati - poručuju organizatori.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.