U kočiji i narodnoj nošnji, Šima Jovanovac najavio feštu slavonske glazbe “Šimunovo u Lisinskom”

U kočiji i narodnoj nošnji, Šima Jovanovac najavio feštu slavonske glazbe “Šimunovo u Lisinskom”

Neobičan prizor u središtu Zagreba, ali prepoznatljiv za legendarnog pjevača hitova slavonske glazbe Šimu Jovanovca.  Uz pjesmu i tamburašku glazbu, na Gornjem gradu počela je konferencija za medije na kojoj je najavljen veliki glazbeni spektakl „Šimunovo u Lisinskom“, koji će se održati 28. listopada 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Šima Jovanovac stigao je u kočiji, odjeven u slavonsku narodnu nošnju u pratnji izvođača Marine Tomašević i Tamburaša za dušu, Rajka Suhodolčana, MPS „Starotopljani“ te predstavnika folklornih amatera grada Zagreba. Svi su oni dio spektakla koji se sprema u Lisinskom, a slavljenička euforija nakratko je zavladala i središtem Zagreba.

Promicanje tambure i izvorne glazbe uvijek je bio Šimin prioritet, na mnogobrojnim turnejama po Hrvatskoj, ali i u svijetu. Budući da često nastupa na narodnim i tamburaškim festivalima, primio je i mnoga priznanja i nagrade za svoj rad. U statusu umjetnika, primio je i odlikovanje za izuzetne doprinose u kulturi.

Publika će na koncertu moći uživati u mnogobrojnim hitovima, svojevrsnim evergrinima („Treba mi ruka tvoja", “Šta kog briga kako živim“, “Zajedno smo ostarili“, “Slavonac sam, time se ponosim“, “Pjevat će Slavonija“...), ali i u nastupu popularnih gostiju: Mate Bulića, Matka Jelavića, Marine Tomašević, Cecilije, kvarteta Gubec, Mirka Švende Žige, Ivana Martića Ivice, Tamburaša za dušu, klape Ragusa, tamburaških sastava Hajo iz Subotice, Kristali te Vranac, potom Bunjevačkog kola iz Subotice... a nisu izostavljena ni brojna društva iz Slavonije predvođena legendarnim Vranovkama, Starotopoljanima, Šokadijom iz Gundinaca. Potporu koncertu kojim se tradicionalno promiče tradicija, tamburica i slavonska glazba, dao je i gradonačelnik Zagreba - Milan Bandić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.