Otvorena međunarodna izložba Alpe - Jadran fila 2018

Otvorena međunarodna izložba Alpe - Jadran fila 2018

U varaždinskom HNK-u otvorena je jedinstvena međunarodna  izložba Alpe-Jadran fila 2018., a otvorenju su prisustvovali i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, potpredsjednik Svjetske filatelističke federacije Bernard Beston, predsjednik Hrvatskog saveza filatelista Nenad Rogina, izvršni direktor Hrvatske pošte d.d. Miljenko Mandić kao i mnogi drugi.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Hrvatskog saveza filatelista Nenada Rogine, okupljenim ljubiteljima filatelije obratili su se i domaćini, predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije. Tako je u svom govoru župan Radimir Čačić izrazio zadovoljstvo uključivanjem Županije u organizaciju ove lijepe i vrijedne izložbe.

- Obilježava se sto godina prve hrvatske prigodne marke, osam zemalja se predstavlja na ovoj izložbi, Češka je gost i to nam je drago. Ono što je od posebnog značaja da budemo domaćini ove izložbe, a to ej samo jedna od manifestacija u okviru proslave četrdeset godina Saveza, svima je poznato da Županija predsjedava ovim Savezom i drago nam je da je izložba podržana i od strane svjetskog i europskog saveza filatelista – rekao je župan Čačić te dodao kako se filatelija smatra jednim od najljepših hobija na svijetu, a njihova zadaća je organiziranje izložbi radi promicanja prijateljstva sa svim ljudima iz raznih zemalja koji se bave ovim zanimljivim hobijem.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.