Atraktivni balon Varaždinske županije podignut u Zagrebu uoči manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“

Atraktivni balon Varaždinske županije podignut u Zagrebu uoči manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“

Jedinstveni balon na vrući zrak Varaždinske županije od 19. listopada, privlači poglede Zagrepčana i svih posjetitelja glavnoga grada. Podignut je kod fontana na Sveučilišnoj livadi kod Slavonske avenije, a uoči manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“ koja će biti održana na Trgu bana Jelačića u subotu, 20. listopada, od 9 do 19 sati.

Podizanju balona prisustvovali su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović. Riječ je o jedinstvenom balonu u Hrvatskoj, ali i cijelome svijetu: kupola balona je reprodukcija slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina, jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive.

Po prvi puta će se u Zagrebu odžati i manifestacija „Garantirano z Varaždinske županije“ u subotu, kada će posjetitelji moći probati i kupiti izvorne proizvode iz Varaždinske županije. Na Trgu bana Jelačića će od 9 do 19 sati svoje proizvode predstaviti 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije. Posebnost će biti prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja Varaždinskog zelja te heljde.

Varaždinske dizajnerice predstavit će svoje najnovije kolekcije, a Zagrepčane će varaždinski notar podsjetiti na neka prošla vremena. U Zagrebu će se predstaviti i Husarska grada, Jelačić placom šetat će dame u krinolinama, a sve to uz zvukove prvaka Glazbene škole u Varaždinu.

Kulturno-zabavni program, u subotu,  otvara KUD Jalžabet, poznat po izvornom folkloru i nošnji staroj 170 godina. U 10 sati je službeno otvorenje, a potom će poznate arije iz opereta i mjuzikala izvoditi Blanka Tkalčić i Irma Dragičević. Nastupit će i duo Rock on baroque, a sve će zaključiti Neven Stipčić promenadnim koncertom od Sinatre do popularne glazbe 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.