Objavljeni dobitnici Nagrade i Diplome Milka Trnina za 2017. - dodjela 28.listopada

ANĐELKO IGREC
 
Nagrada Milka Trnina za 2017. godinu pripala je pijanistu Aljoši Juriniću, a dobitnici Diplome Milka Trnina su zbor Chorus angelicus i mo Anđelko Igrec, priopćeno je iz Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.  

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika ustanovilo je Nagradu Milka Trnina 1958. godine. Od tada, ona se u kontinuitetu svake godine dodjeljuje za posebno uspješan i zapažen nastup u Republici Hrvatskoj. Ova ugledna Nagrada koja se ove godine dodjeljuje 60. puta, priznanje je glazbenim umjetnicima za iznimno umjetničko dostignuće u protekloj godini. Osim Nagrade koja se dodjeljuje solistima, svake se godine dodjeljuje i Diploma Milka Trnina namijenjena komornim ansamblima, orkestrima i zborovima.

Stručni žiri za dodjelu Nagrade i Diplome Milka Trnina za 2017. godinu u sastavu: Valter Dešpalj, predsjednik žirija te Višnja Mažuran, Đorđe Stanetti, Ivana Lazar i Nikola Fabijanić - članovi, izabrao je, a Upravni odbor HDGU  potvrdio, sljedeće dobitnike: 
 
Dobitnik Nagrade Milka Trnina za 2017. godinu je Aljoša Jurinić, klavir ,Dobitnik Diplome Milka Trnina za 2017. godinu: Anđelko Igrec i Chorus angelicus 
 
Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika predat će Nagrade i Diplomu Milka Trnina u nedjelju, 28. listopada 2018. u 12 sati u Muzeju za umjetnost i obrt.

www.hdgu.hr

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.