Varaždin će biti domaćin Europskog atletskog prvenstva 2019.

SLOBODA

Varaždin će 10. i 11. kolovoza 2019. godine biti domaćin Ekipnog prvenstva Europe u atletici - 2. liga. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok potpisao je u utorak sporazum  o organizaciji prvenstva kojim se reguliraju obaveze između Europskog atletskog saveza, Hrvatskog atletskog saveza i Grada Varaždina koji je suorganizator prvenstva zajedno s Atletskim klubom Sloboda. 

Nakon  potpisa na sporazumu gradonačelnik Čehok je izjavio: Varaždin će, uvjeren sam, ponovo u potpunosti opravdati ulogu domaćina još jednog velikog sportskog natjecanja. Bili smo odlični domaćini jakih međunarodnih rukometnih i nogometnih prvenstava, a točno trideset godina nakon održavanja Juniorskog prvenstva Europe u atletici JUPEA na istom stadionu naći će se ponovo atletičari iz cijele Europe. To je veliko priznanje i privilegija Varaždina koja za sobom povlači i brojne obaveze. Nažalost, u Varaždinu se proteklih godina nedovoljno ulagalo u održavanje sportskih objekata. Od samog početka mog novog mandata pronalazimo načine kako urediti sva igrališta. Stadion Sloboda počeli smo već uređivati ali pred nama je još mnogo posla kako bi stadion zadovoljio visoke standarde za tako značajno natjecanje u kolovozu slijedeće godine. Samu atletsku stazu i druga borilišta na stadionu potrebno je obnoviti  što nije jeftino. Nadam se da ćemo u tome uspjeti računajući na veliki entuzijazam i sposobnost ljudi iz atletskog kluba Sloboda koji je suorganizator natjecanja te Zajednice športskih udruga Grada Varaždina. Konačno, stadion nije potrebno obnoviti samo radi održavanja tog natjecanja već i zbog nesmetanog daljnjeg razvoja  atletike koja ima dugu i bogatu tradiciju u Varaždinu. Dolazak publike, sportaša i njihovih pratnji na ovom natjecanju, kao i na svim budućim natjecanjima, značajno će utjecati na povećanje turističkog prometa i time također opravdati neophodna ulaganja u sportsku infrastrukturu. – istaknuo je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. 

Dvodnevna natjecanja održavat će se na stadionu „Sloboda“, a  uz reprezentaciju Hrvatske očekuju se atletičari izSlovenije, Izraela, Litve, Islanda, ukupno preko tisuću sudionika iz dvanaest zemalja. Među njima bit će istaknuti olimpijci, a varaždinska publika imat će priliku vidjeti  i navijati za najveće hrvatske atletske zvijezde Sandru Perković, Saru Kolak, Stipu Žunića i druge.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.