Martinje 2018. u Izletištu “Vina Kos Jurišić“ Suhodol Zelinski 25, Sveti Ivan Zelina

VINA

Pod pokroviteljstvom Grada Svetog Ivana, 10.studenoga, Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline, organizira  proslavu „Martinja“.Proslava „Martinja“ narodni je običaja vezan uz katoličkog sveca svetog Martina, kojeg europska tradicija drži zaštitnikom vinara i vinogradara te se u povodu njegovog dana u mnogim zemljama krsti mlado vino.

Proslava Martinja duboko je ukorijenjena u hrvatskoj tradiciji. Dan je to kada se mlado vino (mošt) posebnim obredom krštenja službeno proglašava vinom. Martinje se danas njeguje kao narodni običaj i slavi se kroz ceremoniju krštenja mladog vina uz tradicionalna jela, domaće vino, ples i glazbu.Sveti Ivan Zelina ima bogatu tradiciju proizvodnje vina. Ovdje su postavljeni temelji modernog vinogradarstva. 1860. Godine, u Zelini je održana prva izložba vina, a grad je već 50 godina kontinuirano domaćin Izložbe vina kontinentalne Hrvatske.

 Martinje će se održati u Vinariji Kos Jurišić, u subotu, 10. studenoga. Od 7 do 20 sati - na adresi Nespeš 8, Sveti Ivan Zelina. predviđeno je najprije kušanje vina u podrumu (po želji) “Vina Kos Jurišić“ , a nakon toga od 20 sati – večera uz ceremoniju krštenja mošta u Izletištu “Vina Kos Jurišić“ Suhodol Zelinski 25, Sveti Ivan Zelina.

 GLAZBENI IZVOĐAČI

TS „Šarmeri“

 CIJENA

190,00 kn po osobi (uključuje hranu i vino)

 REZERVACIJA

Rezervacije mjesta se primaju do 07.11.2018.

INFORMACIJE I REZERVACIJE:

Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 01/206-1808

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.