Nova turistička manifestacija u atriju Županijske palače

COPRNICE

Konferencijom za medije koja je održana danas, 26. listopada, u Vinskom podrumu Županijske palače najavljeno je još jedno događanje u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije. Prigodna manifestacija kojoj je glavni element buča, održati će se 31. listopada u atriju palače. Program su predstavili predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i Kristijan Petrović Kiki. Tijekom godine i pol odrađen je niz aktivnosti u promociji bučinog ulja i drugih proizvoda od buče, počevši od osnivanja Udruge proizvođača bučinog ulja, organizacije edukacija, izdavanja kuharice sa receptima jela od buče, promocije jela od buče u varaždinskim restoranima, Međunarodne izložbe bučinog ulja, Bučograda pa do prezentacije na glavnom Zagrebačkom trgu, pa se može s pravom zaključiti da buča i bučino ulje zaista postaju prepoznatljiv varaždinski brend.

- Upravo na tragu brendiranja naše buče i proizvoda od buče mi ćemo napraviti i ovaj Halloween party kao novu atrakciju vezanu uz buču ali i zanimljivu turističku manifestaciju – izjavila je predsjednica Turističke zajednice Natalija Martinčević. Zanimljiv i bogat program očekuje se 31. listopada od 18 sati, a svi posjetitelji moći će se zasladiti i prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče, kuhanim bazginim vinom iz kotla, kuhanim jezivim punčom te pečenim jabukama.O samom programu više je ispričao idejni začetnik Kristijan Petrović Kiki, koji je napomenu da su za Haloween zaduženi Kelti, što znači da je star više od 2500 godina. U drugim zemljama Haloween je pandan za naš fašnik, a 31. listopad u keltskoj je povijesti obilježavao kraj stare i početak nove godine. 

- Sam program započinje u 18 sati, a od 19 sati  predviđena je modna revija „Tri coprnice“ varaždinske dizajnerice Blaženke Roth, te predavanje o povijesti Haloweena-a, a Krunoslav Čolo pojaviti će se u ulozi druida koji će odraditi staroslavenski obred vjenčanja,  a predstaviti će se i gradska tkalja Iva Pešut. – napomenuo je Petrović. Svi građani pozvani su da se pridruže dobroj zabavi, a ukoliko žele mogu se i maskirati. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.