Premijer Plenković domaćin sastanka na vrhu Srednjoeuropske inicijative, 3. i 4. prosinca, u Zagrebu

PREMIJER

Predsjednik Vlade Andrej Plenković domaćin je sastanka na vrhu Srednjoeuropske inicijative (SEI), koji će se održati u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. prosinca  u Zagrebu.U povodu sastanka na vrhu SEI-a, u ponedjeljak, 3. prosinca premijer Plenković bit će domaćin svečane večere za sudionike sastanka, u Hotelu Esplanade, a tijekom dva dana održat će niz bilateralnih susreta u Banskim dvorima. U utorak, 4. prosinca, premijer Plenković sudjelovat će na Poslovnom forumu SEI-a pod nazivom "Inovacijama do konkurentnosti", u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, a potom će predsjedati sastankom na vrhu Srednjoeuropske inicijative na temu "Izgradnja sigurnosti, jačanje gospodarstva, omogućavanje napretka", koji će se održati u Hotelu Westin.
Hrvatska predsjeda Srednjoeuropskom inicijativom od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine, što je drugi puta, nakon 1998. godine. Jedan od glavnih ciljeva predsjedanja je jačanje temeljnog usmjerenja Srednjoeuropske inicijative – pružanje potpore europskoj perspektivi država članica koje žele postati članice Europske unije. Nadalje, prioriteti hrvatskog predsjedanja usmjereni su na: prijenos znanja i iskustava na području europskih integracija, gospodarsku suradnju, suradnju na području kulture, izazove migracija, intenziviranje suradnje SEI-a s drugim regionalnim i međunarodnim organizacijama te nastavak parlamentarne suradnje.
Srednjoeuropska inicijativa je jedan od najstarijih foruma regionalne suradnje u srednjoj i istočnoj Europi. Osnovana je 1989. godine u Budimpešti, a u njezinom je članstvu osamnaest država: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldova, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina.
Najvažniji strateški ciljevi SEI-a su potpora državama članicama na njihovom eurointegracijskom putu, poticanje usklađivanja država članica SEI-a s EU standardima te implementacija malih i srednje velikih projekata.
Više informacija o hrvatskom predsjedanju: https://vlada.gov.hr/predsjedanje-republike-hrvatske-srenjoeuropskom-inicijativom/24825
 
Program:
Ponedjeljak, 3. prosinca
18.55               Službeni doček šefova delegacija u Esplanade Hotelu
                        Dočekuje predsjednik Vlade Andrej Plenković      
                        Foto prigoda dočeka
                        Zajednička fotografija
 
Napomena: Molimo snimatelje i fotoreportere da na ulaz Hotela Esplanade dođu najkasnije do 18.15 sati. 
 
Utorak, 4. prosinca
9.00                            Poslovni forum SEI-a u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (Hotel Westin, 17. kat)
 
Napomena: Molimo predstavnike medija koji će pratiti Poslovni forum da u Hotelu Westin budu od 7.45 sati radi sigurnosnih pregleda
 
10.00                          Sastanak na vrhu Srednjoeuropske inicijative (Hotel Westin, Kristalna dvorana)
Napomena: Uvodno obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića moći će se snimiti.
 
12.00               Konferencija za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića (Hotel Westin, Dvorana Maksimir)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.