Na 19. godišnjicu smrti predsjednika dr. Franje Tuđmana HDZ položio vijenac na njegov grob

Na 19. godišnjicu smrti predsjednika dr. Franje Tuđmana HDZ položio vijenac na njegov grob

Na zagrebačkom groblju Mirogoju, obilježena je 19. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Na posljednjem počivalištu utemeljitelja moderne, samostalne i suvremene Hrvatske države, počast i zahvalnost za sve što je učinio, odala su brojna izaslanstva, državni dužnosnici, branitelji i broji drugi.

Tako su uz obitelj Tuđman na godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i izaslanstvo HDZ-a, predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem, položilo vijenac i zapalilo svijeće na grobu.

Premijer je, tom prigodom, naglasio kako se predsjednik Tuđman svojim životnim nastojanjima iskazao kao veliki državnik i vizionar u najtežim prijelomnim povijesnim trenucima za stvaranje i opstojnost Hrvatske. Što više, istakao je premijer Plenković :“Vodio je Hrvatsku u najtežim vremenima velikosrpske Miloševićeve agresije, za vrijeme Domovinskoga rata, oslobodio okupirane teritorije i svojom mudrošću, uz pomoć međunarodne zajednice  mirno reintegrirao hrvatsko Podunavlje, inzistirao na procesu pomirbe što je jedna od njegovih ključnih ostavština koju također njegujemo i na kojoj ćemo inzistirati”.

Foto: Patrik Macek

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.