Božićna turneja Ansambla LADO

Božićna turneja Ansambla LADO

Svoju tradicionalnu božićnu turneju, Ansambl LADO započet će 13. prosinca u Crkvi Sv. Blaža u Zagrebu, nakon čega će posjetiti Novsku, Prelog i Varaždin. 

Jednosatni božićni program, pod nazivom Radujte se narodi, za zbor i orkestar priredili su Dražen Kurilovčan, Zoran Jakunić i Božo Potočnik, a ansamblom će dirigirati Bojan Pogrmilović koji se ansamblu, na mjesto glazbenog voditelja – dirigenta pridružio u srpnju ove godine. No, ovo nije prvi Pogrmilovićev susret s Ladom. „Neizmjerno se radujem ponovnom dirigiranju božićnih koncerata s Ansamblom LADO, prije svega jer sam bio dirigent Lada kada je 1990 godine pokrenuta ta tradicija. Raduje me i glazbeni susret s našim vrsnim obrađivačima koji se trude napjevima koje LADO izvodi zaogrnuti u ruho koje je duboko povezano s tradicijom, a opet prihvatljivo današnjoj publici.“, rekao je Pogrmilović. 

Božićna turneja ujedno je i posljednja Ladova turneja u mandatu ravnatelja Krešimira Dabe kojeg će u siječnju 2019. godine zamijeniti Ileana Jurin Bakotić. „Posebno je emotivno završiti mandat s dirljivim božićnim koncertima, koji čine Ladovu tradiciju više od 20 godina. Čarolija glazbe koju stvaraju umjetnici Lada na poseban način, uvode nas u blagdansko raspoloženje, nagovještajući mir, radost i zajedništvo, što nam je svima prijeko potrebno.“, rekao je Dabo. 

Turneja, a s njome i Ladova koncertna sezona završava 20. prosinca nastupom u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu

Raspored nastupa:

13.12. - Zagreb, Crkva sv. Blaža, 19.30 sati

17.12. - Novska, Pučko otvoreno učilište, 19 sati

18.12. - Prelog, Župna crkva sv. Jakoba, 18 sati

19.12. - Zagreb, Crkva Sv. Antuna Padovanskog, 20 sati

20.12. - Varaždin,  Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu, 20 sati

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.