Završnica "Puminog skoka" u Varaždinu uz polaganje crvene ruže na spomenik

ULAZAJK U VARAĐDIN PUME

Pripadnici Druge mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade 18. prosinca, u jutarnjim satima krenuli su u završnu etapu hodnje „Pumin skok 18“.Krenuli su od Ludbrega, a u Trnovcu Bartolovečkom su im se pridružili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, a među njima bio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak. 

Pume su simboličnu hodnju povratka u Varaždin od 184 kilometra započele u srijedu, 12. prosinca, iz Našica, a Hod je završio kod Spomen obilježja Puma u Varaždinu gdje Pume i okupljeni položili crvenu ružu za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume. Podsjetimo, Pume simboličnu hodnju povratka u Varaždin od 184 kilometra organizirale u čast poginulih hrvatskih branitelja, a odvijala se u sedam etapa: Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin, a svaka etapa nosila je naziv po jednoj operaciji koju je uspješno provela 7. gardijska brigada Pume.

U Varaždinu Pume su dočekali mnogobrojni Varaždinci na čelu s gradskim čelnicima Ivanom Čehokom i Damirom Habijanom. Novinari su iskoristili prigodu da ministra  Krstičevića priupitaju o statsu nabavke zrakoplova F 16, od Izraela, na što im je odgovorio da će se problem uskoro riješiti.Povratak Puma u Varaždin  obilježit će i besplatni  veliki Božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i gostiju, koji će biti održan u  Areni Varaždin u srijedu, 19. prosinca, a počinje  19:30 sati,,Svečano otvaranje i imenovanje vojarne 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu održat će se u četvrtak, 20. prosinca.

 Foto: REGIONALNI TJEDNIK

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.