Dobrotvorni koncert „Proljeće za Katružu“ za pomoć oboljelim osobama s područja Međimurja

KATRUŽA

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ poput najljepšeg cvijeća svoj procvat doživljava u proljeće kada će tradicionalnim koncertom okupiti međimurske izvođače i njihove goste. Dobrotvorni koncert „Proljeće za Katružu biti će održan u srijedu, 27. ožujka 2019. godine s početkom u 19 sati u Centru za kulturu.

Tijekom 18 godina plemenitog rada usmjereno više od 5,3 milijuna kuna pomoći sugrađanima

Zaklada „Katruža“ osnovana je 2000. godine sa svrhom dodjele pomoći za potrebe liječenja, rehabilitacije, transplantacije, nabave pomagala i lijekova u slučajevima kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove. „Tijekom 18 godina uspješnog djelovanja „Katruža“ je dodijelila više od 5,3 milijuna kuna pomoći za kupnju skupih lijekova, operacija, specijalne prehrane, nabavku udžbenika i računala za slijepu i slabovidnu djecu. Bitno je istaknuti da su korisnici često djeca te smo u 2018. godini usmjerili oko 250 000 kuna za 82 podnositelja pomoći, od čega je 59 djece. U tome se vidi plemenita aktivnost Zaklade jer pruža zdravstvenu pomoć u situacijama kada naši sugrađani tu pomoć ne mogu dobiti.“, istaknuo je predsjednik Upravnog odbora „Katruže“ Miroslav Horvat, dr.med.

„Proljeće za Katružu“ uz koncert, prodajnu izložbu i prodaju katruža

Dobrotvorni koncert u Centru za kulturu prilika je da se obilježe godine uspješnog i plemenitog rada Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ i da se zahvali svima koji nesebično pomažu u provođenju njenih aktivnosti. Prihod od prodaje karata biti će usmjeren za potrebe liječenja i ostalih troškova onima kojima je to najpotrebnije. Uz koncert, u okviru humanitarne akcije „Proljeće za Katružu“ biti će održana prodajna izložba doniranih radova Likovne kolonije udruge donjeg Međimurja od 15. do 19. travnja u zgradi Scheier kao i prigodna prodaja cvijeta katruže kroz mjesec svibanj u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici, Svetoj Mariji i Pribislavcu.

 „Pozivamo sve dobre ljude da dođu na koncert koji će već tradicionalno pokazati veliko srce Međimurja, a ovo je prilika da se zainteresirani pridruže djelovanju Zaklade „Katruža“ koja svojim radom pridonosi podizanju standarda zdravstva naše Županije i potiče sve nas da djelujemo plemenito.“, zaključio je upravitelj Zaklade i župan Međimurske županije Matija Posavec.Ulaznice za koncert su u prodaji po cijeni od 40 kuna, a mogu se nabaviti na blagajni Centra za kulturu Čakovec ili u uredu Zaklade koji se nalazi u zgradi Međimurske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.