Četvrta Voogle konferencija u Varaždinu okupila 300-tinjak sudionika

voogle

Četvrta po redu Voogle konferencija održana je već po tradiciji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, a ove godine uz slogan „Catalyze Croatia“. Desetak govornika iz SAD-a, 10 međunarodnih timova na startup natjecanju te „business speed dating“ kao novi format poslovnih sastanaka sadržaj je konferencije koja je okupila 300-tinjak sudionika. Konferenciju organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom organizacije WorldChicago, US State Departmenta, Europske poduzetničke mreže i Europske komisije. Lokalni partneri konferencije su Turistička zajednica Grada Varaždina, IT media, Adssential, KREDA, GeekDesign, Sandra Stipan photography, te Flash i MagicNET.U uvodnom dijelu konferencije govorili su Peggy Parfenoff, predsjednica WorldChicaga, organizacije koja direktno povezuje hrvatske eksperte s tvrtkama i organizacijama u Chicagu u obliku studijskih posjeta i stipendija, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, Zlatan Avar i američki veleposlanik u Hrvatskoj, Robert Kohorst, a konferencija se održava pod patronatom Karla Kukeca, direktora Tehnološkog parka Varaždin koji kaže da se na konferencije takvog tipa dolazi  zbog motivacije i inspiracije te ideja koje vam padaju na pamet slušajući ljude koji su uspjeli i koji žive i rade ono što vole.

Atmosfera na Voogle konferencijama je uvijek lepršava i ugodna takoda oni koji su jednom bili redovito dođu barem još jednom.Takve događaje posjećuju i poslovni ljudi koji su u potrazi za novim investicijskim prilikama. Oni se pojavljuju u raznim 'oblicima'u službenom dijelu konferencije, u ulozi mentora ili evaluatora ili  kamuflirani među 'običnim' posjetiteljima. - Iz tog je razloga, ističe Karlo Kukec, uvijek preporučljivo imati spreman 'high level pitch' svoje poslovne ideje i efikasno je komunicirati. Nemojte očekivati da ćete odmah zaključiti investiciju, zapravo nije ni dobro da vam to bude cilj. Neka vam cilj bude otvoriti si prostor za daljnje pregovore u koje ćete ući nakon konferencije. Optimalno razdoblje za poduzimanje takvih koraka je desetak dana. 

Organizatori su se potrudili dovesti renomirane govornike koji su uspješni i prepoznati u poslovnoj tematici kojom se konferencija bavi. U svakoj od priča može se izvući neku ideju, pouku ili motivaciju za primjenu u poslovanju vlastitog poduzeća ili na temelju nje unaprijediti uslugu ili proizvod koji nudite klijentima. Voogle konferencija ima i dio programa namijenjen networkingu. Neke konferencije omogućuju vam da si sastanke dogovarate unaprijed putem službene platforme konferencije, Voogle pak organizira tzv.blind dating i speed dating princip networkinga. Prikupite što više poslovnih kontakata i posjetnica, a dan nakon konferencije obavezno napravite 'follow up'. 'Follow up' obavezno treba biti personaliziran i u e-mailu u kojem kontaktirate osobu koju ste upoznali obavezno se referirajte na specifičnu temu koje ste se dotaknuli u razgovoru s tom osobom, ističe Karlo Kukec. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.