Pjesma godine je "Ako te pitaju", Petra Graše, a Porina za album godine dobio je Vojko V

PORIN

Nakon dvosatnoga glazbenog spektakla koji ste mogli pratiti u izravnom prijenosu na HRT-ovom Prvom programu napokon se znaju ovogodišnji dobitnici najprestižnije hrvatske glazbene nagrade u 36 kategorija. Porin za album godine dobio Vojko V, a pjesmu godine Petar Grašo. 
Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu dobio je Petar Grašo, a za najbolju žensku vokalnu izvedbu Josipa Lisac.Porina u kategoriji najbolji album zabavne glazbe dobio je Goran Karan. Najbolji album etno glazbe je Domaj grupe Ogelj. U kategoriji najbolji album klasične glazbe Porina je dobio Berislav Šipuš za album Zajedno.Najbolji novi izvođač godine je Ogelj.Najbolji album jazz glazbe je Pandaland u izvođenju Zvjezdan Ružić Sexteta.Najbolji album pop glazbe je Toutdetour grupe Detour.Pjesma godine je "Ako te pitaju" u izvođenju Petra Graše. Porina za album godine dobio je Vojko V za album "Vojko".
Nagrade su uručene i ovogodišnjim dobitnicima Porina za životno djelo, Ibrici Jusiću i Silviju Glojnariću, a Paolu Sfeciju uručen je Porin za posebna dostignuća u glazbi.

Gledatelji pred TV ekranima i posjetitelji Centra Zamet uživali su u nastupima glazbenih zvijezda među kojima su: Antonela Doko, Boris Štok, Branimir Gazdik, Detour, Igor Geržina, Kensington Lima, Lana Janjanin, Marko Tolja, Massimo, Mile Kekin, Neno Belan, Nina Badrić, Ogenj, Parni Valjak, Petar Grašo, Vatra, Vojko V, Zbor Hrvatske radiotelevizije i Zvjezdan Ružić.
Na finalnoj svečanosti dobitnicima su nagrade uručile mnoge poznate osobe iz društvenog i javnog života: Daniela i Ema Gračan, Ćiro Blažević, Petrit Ceku, Ivana Srbljan, Leona Surjan, Beti Jurković, Drago Diklić, Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja, Mario Battifiaca, Robert Ferlin, Mia Negovetić, Mia Dimšić, Damir Urban, Ivan Dečak, Saša Nestorović, Elvis Stanić i Husein Hasanefendić Hus.Voditelji svečane ceremonije su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, za scenografiju je zaslužan Miroslav Hrg, dodjelu je osmišljavao scenarist Mario Kovač, dok je režiser televizijskog prijenosa Tihomir Žarn.
U dvorani riječkog Centra Zamet održan je predprijenos 26. dodjele Glazbene nagrade Porin. Dodijeljene su nagrade u 26 kategorija, a nagrade u preostalih 10 kategorija dodijeljene su dodijeljene u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji. 
Album “Nuspojave” Gorana Bareta & Majki nagrađen je u dvije kategorije: za najbolji album rock glazbe (producent Mario Rašić) te za najbolje likovno oblikovanje (autor Daniel Ille), a grupa Detour osvojila je nagradu za najbolju izvedbu grupe s vokalom “Bez tebe” 
Vatra i Massimo dobitnici su Porina za najbolju vokalnu suradnju za pjesmu “Nama se nikud ne žuri”, dok je Boris Štok nagrađen za najbolji album alternativne glazbe “Ispod kože” (producenti Boris Štok i Darko Terlević). Porin za najbolji album klupske glazbe osvojio je Vojko V za album “Vojko” (producenti Vojko V i Vedran Zenzerović), a u suradnji s redateljem Rinom Barbirom Vojko V je nagrađen i za najbolji video broj “Ne može”. 
Za najbolji album folklorne glazbe nagrađen je album “Rodija se Bog i čovik” Ženske klape Luka i producenta Ivana Popeskića, dok je Porin za najbolji album klapske glazbe osvojio album “52. festival dalmatinskih klapa Omiš”, urednika Dušana Šarca i Mije Stanića. Najbolji hrvatski tamburaši i producent Stanko Šarić dobitnici su Porina za najbolji album tamburaške glazbe “Najbolji hrvatski tamburaši – 30 godina”, a nagradu za najbolji album pop-folklorne glazbe osvojila je Klapa Šufit za album “Oprosti dušo”, uz glazbene producente Vinka Didovića, Damira Marušića, Ivicu Murata, Antu Gašpardija, Ivana Popeskića te preminulog Remija Kazinotija. 
Zvjezdan Ružić Sextet odnio je kipić za najbolju izvedbu jazz glazbe “Liuyang River”, a nagrada za najbolju skladbu jazz glazbe otišla u ruke Šimuna Matišića za skladbu “First Waltz”.
 
Porin za najbolju skladbu klasične glazbe osvojio je skladatelj Petar Obradović za skladbu “Bird Concerto, za saksofon i orkestar”. Album “Ivan pl. Zajc: Nikola Šubić Zrinjski” nagrađen je za najbolju izvedbu klasične glazbe (solisti Ljubomir Puškarić, Kristina Kolar, Valentina Fijačko Kobić, Ivica Čikeš, Domagoj Dorotić, Stjepan Franetović, Leon Košavić, Ozren Bilišić, Davor Radić; Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a te dirigent Ivo Lipanović), najbolju snimku albuma klasične glazbe (tonski snimatelj Božidar Pandurić) te najbolju produkciju albuma klasične glazbe (producent Krešimir Seletković). Valja napomenuti da su u  kategoriji za najbolju produkciju albuma klasične glazbe ove godine dvojica dobitnika: uz navedenog Krešimira Seletkovića, dobitnik je i Vjekoslav Nježić za album “Zajedno” Berislava Šipuša. 
Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Ante Gelo za aranžman pjesme “Zaplesale su sjene” u izvedbi Marka Tolje. Tonski snimatelj i producent Goran Martinac nagrađen je za najbolju produkciju i najbolju snimku albuma “From Croatia Records Studio – Tu u mojoj duši stanuješ…” Josipe Lisac , a ujedno i za produkciju albuma “30 godina – Greatest Hits – Live” Hladnog Piva, koji je nagrađen Porinom za najbolji koncertni album. 
Igor Geržina dobitnik je Porina za najbolji instrumentalni album “Svim na zemlji” (čiji je ujedno i producent), dok su nagradu za najbolju instrumentalnu izvedbu osvojili Hojsak & Novosel u suradnji s Vlatkom Stefanovskim za snimku “Divji cvit”. Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe otišao je grupi Emanuel i producentima Domagoju Pavinu i Zoranu Švigiru za album “Sve činim novo”. 
Nagradu za najbolji tematsko-povijesni album osvojio je album “Do kraja vrimena” Olivera Dragojevića, čiji su urednici Anđelko Preradović i Boris Horvat, a album “65. Zagrebački festival”, umjetničkog direktora Nene Belana, osvojio je Porin za najbolji album s raznim izvođačima.

Izvor. Vijesti HRT-a https://magazin.hrt.hr/500343/sve-je-spremno-za-spektakularni-glazbeni-dogaaj

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.