Marko Miljanić: Srce me boli kad vidim da ponovno idemo jedni protiv drugih

Marko Miljanić: Srce me boli kad vidim da ponovno idemo jedni protiv drugih

Legendarni ratni zapovjednik obrane Škabrnje  Marko Miljanić, kaže da se još nije prestao boriti za slobodnu, neovisnu i samostalnu hrvatsku državu, iako je hrvatski obrambeni Domovinski rat već relativno davno završio. Evo što nam je o tome rekao u ovom kratkom razgovoru.

- Evo, svako malo na hrvatskoj političkoj sceni neki potres. One koje su do jučer uzdizali, sada ih ti isti, koji su se gotovo kleli u njih, nastoje marginalizirati. Nastojim da i zbog svog zdravlja budem što dalje od toga, ali ne mogu. I ne mogu. Srce me boli kad vidim da ponovno idemo jedni protiv drugih, da se ponovno čuje, ako nisi za nas, onda si protiv nas! A još do jučer bili smo kao jedno! – kazao je Miljanić, misleći prije svega na ono što se trenutačno događa oko Demokratskog pokreta, kojem je od prvog dana i sam dao potporu.

Nekim pojedincima sada smeta gradonačelnik Grada Vukovara i predsjednik DP-a – nastavio je. Riječ je o tome da pojedinci žele mnogo više fotelju gradonačelnika ovoga junačkog grada nego stolac u DP-u. Penava je za Vukovar učinio veoma mnogo, a osobito za dostojanstvo hrvatskih branitelja i stradalnika. Oko sebe je, koliko vidim, okupio sjajne suradnike, koje poznajem iz Domovinskog rata. Drago mi je da Stipo Mlinarić Ćipe i dalje ima svoj stav i da se ne priklanja rušiteljima aktualnog gradonačelnika i stranke koja se toliko visoko popela na političkoj scena baš zahvaljujući pojedinim ljudima iz Vukovara. Da nije bilo Penave i njegovih suradnika Pupovac bi i dalje sjedio u Vladi i bacao vijence u Dunav!  Dakle, kad se govori o DP-u „svi“ su istinski domoljubi tzv. desničari u početku bili „za“, a danas nastoje i ovaj „zadnji obrambeni zid“ protiv ekstremnih ljevičara baciti u blato.

Ratni zapovjednik Škabrnje još je nadodao:

- Penava je „spasio“ HOS! Zar su mnogi zaboravili kako se postavio 18. studenoga prošle godine, kad ni pod koju cijenu nije dao da se marginaliziraju ratni junaci ove ratne postrojbe, koja je među ostalim branila i Škabrnju! Sve u svemu, za mene je ovo mnogo više galame i prašine na aktualnog gradonačelnika, nego na njega kao vođu jedne političke stranke – zaključio je Miljanić.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.