Slikarica Ana Guberina o svojoj izložbi: “Lice tvoje tražim, Gospodine”

ana guberina

U povodu predstojećeg blagdana Uskrsa, slikarica Ana Guberina predstavila se novom samostalnom izložbom ,Lice tvoje tražim, Gospodine”  u zagrebačkoj Galeriji AZ, 2. travnja, izloživši trinaest velikih formata u tehnici akrila na platnu. Tom prigodom u kraćem intervjuju objasnila nam je što je nadahnjuje i kako izgleda njezin slikarski pogled na svijet.

 Gospođo Guberina, što je ključno u Vašem likovnom pristupu?

 U slikanju religioznih tema nastojim  odoljeti banalnostima realističke ili naturalističke naracije, zato kroz suptilno dinamički pokrenutu mrežu linija i mikrofragmenatapokušavam govoriti o sveprožimajućoj snazi Ljubavi na svim razinama stvarnosti.

 Teolozi i filozofi snažno utječu na Vaše slikarstvo?

 Proučavajući djelo francuskog teologa i filozofa PierraTeilhardadesChardina, ušla sam u meni vrlo blizak svijet gibanja i struktura u kojem sve pokreće i čuva u ravnoteži Božja ljubav koja se rasprostire poput svijetla.

 

Vaš je slikarski izraz vrlo specifičan, kao i vaš slikarski svjetonazor, recite nam nešto o tome.

 To je gestualno slikarstvo u kojem pulsiraju tragovi kinetičke gestualnosti nastojeći biti  u  semantičkoj rezonanciji s Isusovim riječima i temeljnim istinama kršćanske vjere.Umjetničko stvaranje zbiljnosti tankoćutan je  slikarski čin u kojem bi se trebala ogledati kršćanska snaga i vjerodostojnost mog religioznog opusa.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.