Predsjednik Republike sastao se s izaslanstvom općine Malinska-Dubašica koji su ga upoznali s problemom Haludovo

Predsjednik Republike sastao se s izaslanstvom općine Malinska-Dubašica koji su ga upoznali s problemom Haludovo

 Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je sastanak s izaslanstvom općine Malinska - Dubašnica. U sastavu izaslanstva Općine Malinska - Dubašnica bili su načelnik općine Robert Anton Kraljić, predsjednica općinskog Vijeća Mirjana Maršić,  potpredsjednik općinskog Vijeća  Zdenko Cerović i općinski pravni savjetnik Đorđe Perković.

Predstavnici općine Malinska – Dubašnica zatražili su sastanak s predsjednikom Republike kako bi ga informirali o stanju u hotelskom naselju Haludovo, koje već više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno te, kako su upozorili,  predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu. Haludovo ima privatnog vlasnika, ali do danas nije pokrenuta njegova obnova i izgradnja iako je općina donijela detaljni plan uređena (DPU) koji je na snazi od 2006. godine i, tvrde predstavnici općine, osigurala sve potrebne preduvjete za početak gradnje. 

Načelnik Općine Malinska – Dubašnica i njegovi suradnici informirali su predsjednika Milanovića  o tijeku privatizacije Haludova,  kao i o svim dosadašnjim aktivnostima koje su poduzeli kako bi počela obnova i gradnja, te mu uručili pregled dokumentacije. Obavijestili su ga, osim toga, o inicijativi općine o ukidanju detaljnog plana uređenja Haludova  u predstojećim izmjenama Prostornog plana ukoliko se ne pokrene gradnja. Od Predsjednika Republike zatražili su pomoć kako bi se konačno počelo rješavati pitanje hotelskog naselja Haludovo.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.