Požari u Bosni i Hercegovini: I dalje gori na Blidinju, na gradilištu mosta koridora VC gorjela drvena platforma...

Požari u Bosni i Hercegovini: I dalje gori na Blidinju, na gradilištu mosta koridora VC gorjela drvena platforma...

 Požar u kanjonu Neretve kod Konjica i dalje je aktivan, a teren je nepristupačan za gašenje i miniran, izvijestili su u ponedjeljak iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a. 

Na gradilištu mosta koridora VC na prvom stupu jučer poslijepodne došlo je do zapaljenja drvene platforme, a vatra se uz jak vjetar proširila na gradilište i brdo prema Gornjim Šurmancima. Požar je još aktivan, ali je pod kontrolom. Vatrogasci su požar gasili cijelu noć i još su na požarištu. Vatrogasci su u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata imali još 16 intervencija na području Mostara, Čapljine, Čitluka, Jablanice i Prozor-Rame, a gorjela je uglavnom trava, nisko raslinje i otpad.

I dalje godi na Blidinju - požar na Čvrsnici u Parku prirode Blidnje i dalje je aktivan, gašenje otežava jak vjetar, no zasad nisu ugrožena vikend naselja. Ondje je je dosad opožareno više od 200 hektara površine, a na terenu su brojni vatrogasci, pripadnici gorskih službi spašavanja, šumarija, planinari i dobrovoljci.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.