Krvoproliće u Daruvaru: U Domu za starije i nemoćne ubijeno šest osoba

Krvoproliće u Daruvaru: U Domu za starije i nemoćne ubijeno šest osoba

 Šest osoba je ubijeno u strašnom napadu vatrenim oružjem koji se dogodio u Domu za starije i nemoćne u Daruvaru. Muškarac je ušao u dom i na mjestu ubio pet osoba, dok je jedna ranjena osoba preminula u bolnici. Još nekoliko osoba je ranjeno u ovom tragičnom događaju. Počinitelj je ubrzo nakon pucnjave uhićen. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o umirovljenom vojnom policajcu čija je majka bila korisnica doma. Svjedoci su opisali dramatične trenutke napada. Jedna djelatnica doma kazala je: "Sakrili smo se ispod kreveta, šef je pobjegao kroz prozor. Pobjegli smo u knjižaru. Samo želim svojoj djeci kući. Nisam vidjela nikoga tko je stradao."

Jedan od svjedoka iz ugostiteljskog objekta u kojem je počinitelj ušao nakon zločina rekao je da su gosti u početku mislili da se radi o šali dok je mahao pištoljem. Ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je da je počinitelj brzo uhićen u ugostiteljskom objektu nedaleko od doma te da je kod njega pronađeno neregistrirano kratko vatreno oružje. Milina je naglasio kako je policija prema tom muškarcu postupala tri puta od 2012. godine do lipnja ove godine - 2012. i sada u lipnju zbog narušavanja javnog reda i mira, te 2004. godine zbog obiteljskog nasilja. Motiv napada još uvijek nije poznat.

Policija nastavlja s istragom kako bi se utvrdili svi detalji i motivi iza ovog strašnog čina. Zajednica je u šoku i tuguje zbog izgubljenih života.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.