Požar u Rokićima u Šibeniku je pod kontrolom

POŽAR

Borba s vatrenim stihijama se nastavlja, novi požar buknuo je tik do bolnice i kuća u Šibeniku, plamen je zahvatio borovu šumu. Na terenu su vatrogasci i policija. 

- Stanje na požarištu je pod kontrolom. Zaustavljeno je širenje požara te se vrši natapanje i sanacija požarišta, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

 Vjetar nosi vatru u brdo; nema ugroze za domove

HRT-ova reporterka Ana Štrelov istaknula je kako požar nije ugrozio kuće. Vjetar nosi vatru u brdo, pa nema ugroze za domove.

- Dobra vijest je što vjetar nosi vatru u brdo, tako da trenutno ugroze za domove nema. Odmah su na sam požar pristigle zračne snage, trenutno su u zraku dva kanadera i dva Air Tractora. U pomoć pristižu naravno i velik broj vatrogasaca. Ono što je bitno istaknuti, vatra ide put brda gdje ju vatrogasci spremno čekaju. Dakle, opasnosti za kuće nema. Također trebamo i naglasiti kako je zatvorena magistrala, dodala je Štrelov. 

Požar gase kanaderi, Air Tractor i vatrogasci 

U 12:52 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na području Šibenika.

Na intervenciji gašenja požara sudjeluje pet protupožarnih zrakoplova – kanadera i jedan Air Tractor, koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja.

- Od zemaljskih snaga trenutno je angažirano 49 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Zaton, VZ Šibensko-kninske županije, DVD Brodarica-Krapanj, DVD Grebaštica, DVD Bilice, DVD Tisno, DVD Pirovac, DVD Šibenik, DVD Vodice i DVD Zablaće, poručili si iz Hrvatske vatrogasne zajednice. 

- Strašnije je, nego što izgleda i zračne snage došle su u pravo vrijeme i vatrogasci na terenu kontroliraju situaciju, kazao Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.

 Milošević građanima: Maknite vozila parkirana u šumi kraj kuglane na Šubićevcu 

- Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage. U ovom trenutku kuće nisu ugrožene, ali kako se radi o borovoj šumi može biti jako opasno, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik Volimir Milošević.

Zamolio je sve građane koji su parkirani u šumi kraj kuglane na Šubićevcu (Put Luguša), da maknu svoja vozila jer vatrogascima otežavaju put.

Zatvoren promet na Srednjoj magistrali

Na terenu je i policija. Požar je krenuo od magistrale, 20 metara od kuća.

Uskoro će u cijelom naselju biti isključena i struja.

HAK javlja kako je trenutačno zatvoren promet na Srednjoj magistrali u Šibeniku, a zbog povećane gustoće prometa vozi se usporeno na dionici Split - Omiš - Makarska te na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku.

IZVOR:HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/gori-u-rokicima-u-sibeniku-11696212

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.